Віра Олександрович

Громада Тернополя має шанс повернути собі приміщення за 2 млн грн

Кінопалац_ф

Рішення про повернення громаді Тернополя частини приміщення «Кінопалацу» прокурори ще раз відстояли у суді. 

Як повідомили у пресслужбі обласної прокуратури, позицію Тернопільської місцевої прокуратури щодо повернення громаді нежитлового приміщення на вулиці Івана Франка цілком підтримали в обласному апеляційному суді. Відтак, рішення суду першої інстанції про задоволення позову прокуратури – в силі.

Нагадаємо, йдеться про частину приміщення «Кінопалацу», загальною площею 192 кв. м і вартістю майже 2 мільйона гривень. Правоохоронці встановили: у 2013-му міська рада Тернополя уклала з фізичною особою-підприємцем договір купівлі-продажу цінної нерухомості, порушивши встановлений законодавством порядок приватизації.

– Прокурори відразу оскаржили цей договір у суді і виграли позов, – нагадують у прокуратурі. – Однак у цей час нежитлове приміщення двічі продавали іншим фізичним особам. Наразі в апеляційному суді погодилися із позицією прокуратури і відмовили відповідачам у задоволенні їхніх скарг.

До речі, після появи першого рішення суду у міській раді навіть вимагали від прокуратури спростування оприлюдненої інформації. Якою буде реакція тепер – побачимо.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео