Тернополянам на замітку: як правильно займатися спортивною ходьбою для схуднення навесні

565b3588f4d8e55bf4a3a439efa4962d-1

Як тільки сильні снігопади припиняться і сонечко почне припікати, а доріжки уже стануть придатні для ходьби, варто включити в свій тренувальний план активні прогулянки.

Пам’ятайте, що слід одягатися в спортивну форму відповідно до сезону, а необхідні речі складіть у міський чи спортивний наплічник.

Почніть з трьох тренувань на тиждень в швидкому, але комфортному темпі. Ходіть так, щоб підтримувати бесіду було важко, а пульс пришвидшився. Така ходьба дасть результат.

Перші тренування на холодному повітрі – чудовий спосіб виробити навики дихати носом. Так ви підвищите метаболічний відгук від занять і будете спалювати більше жиру.

Як тільки потеплішає, включіть ще декілька видів тренувань, додавши інтервали. Знайдіть сходи, і чергуйте 3-4 хвилини ходьби по прямій з 2 хвилинами ходьби по сходах. Це легко зробити у парку Шевченка чи у Топільче.

Дуже корисно влаштовувати інтервальну ходьбу і по піску. Дальній пляж чи набережна «Циганка» для цього підійдуть відмінно. Проте не забувайте про якісне спортивне взуття.

Як тільки ви перестанете втомлюватися при ходьбі, варто задуматися не про збільшення тривалості прогулянок, а про додаткові види фітнесу. Не бійтеся нарощувати саме інтенсивність, а не час, і ви відповісте собі на питання, як схуднути навесні.

Вибір читачів за тиждень

Відео