У Чорткові підприємців закликали офіційно оформляти працівників

Working_book_(Ukraine)

Фахівці Чортківської районної філії Тернопільського обласного центру спільно з головними державними інспекторами управління Держпраці у Тернопільській області продовжують активну інформаційно-роз`яснювальну роботу з роботодавцями та населенням щодо детінізації зайнятості.

Так, 11 лютого 2021 року проведена чергова інспекційна компанія на території Чортківської міської територіальної громади. У складі групи були присутні: головні державні інспектори управління Держпраці у Тернопільській області Ольга Кузик та Іван Клочко, юрисконсульт Чортківської районної філії Тернопільського ОЦЗ Ірина Григорук, представник Чортківської міської ради Наталія Процьків.

Під час заходу 15 суб`єктів підприємницької діяльності отримали інформацію щодо переваг легальної зайнятості, необхідності своєчасного оформлення найманих працівників та наслідки неофіційного працевлаштування, виплати заробітної плати «в конвертах».

Роботодавці повинні розуміти, що наразі немає іншого шляху, як оформляти трудові відносини і брати на себе відповідальність за своїх працівників. Отже, закликаємо суб`єктів господарювання, що використовують працю найманих працівників, невідкладно належним чином легалізувати зайнятість населення та відмовитися від виплати зарплат «в конвертах»! Це дозволить не тільки детінізувати соціально-трудові відносини, але й забезпечити реальні соціальні гарантії найманим працівникам, надасть можливість наповнення місцевого бюджету, а також максимально уникнути трудових конфліктів, спорів та перевірок контролюючих органів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео