Орест Сарматський

Аграрії з Тернопільщини відправили першу партію елітного насіння в Чехію

0-02-05-02edc132168fe95f7d71b1565d43b6557903930ffa7798351b3d9b896141f26e_5ab267f7-847x381 (Copy)

Першу партію насіння власного виробництва відправила у Чехію компанія «Агропродсервіс». 

Про це повідомляє кореспондент «Терену».

– Першу партію із загального контракту на 200 тонн відправили на експорт в одну із країн Євросоюзу – Чехію. Насіння пшениці сорту «Кітрі» 1-ї репродукції – власного виробництва. Наші партнери в Україні вже переконалися, що цей посівний матеріал, вирощений у нас, досить інтенсивний та високоврожайний, невибагливий до умов вирощування, має підвищену стійкістю до ураження. Важливо і те, що сорт «Кітрі» належить до цінних пшениць із високими хлібопекарськими якостями. Власне, ці обставини й визначили,що таке насіння пшениці поставлятимемо і за кордон, – прокоментував подію генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран. 

За його словами, експортна діяльність компанії у сфері постачання в країни Євросоюзу українського насіння стала можливим після офіційного дозволу для українських насіннєводів відправляти власне насіння за межі країни.

Довідково. Рослинництво – один із провідних напрямків роботи агропідприємства «Агропродсервіс». Загальна площа родючої землі, яку обробляє компанія, сягає майже 45 тис га. Землі розташовані в Тернопільській, Івано-Франківській, Львівській та Херсонській областях, кліматично сприятливих і екологічно чистих зонах. До складу компанії входить 10 підприємств, які спеціалізуються в галузі рослинництва.

В агрокомпанії з Тернопільщини всі сільськогосподарські культури вирощуються за інтенсивними технологіями. Широко впроваджується досвід компаній з європейським та світовим ім’ям, що сприяє ефективному зростанню врожайності та якості зерна зернових і зернобобових культур, а також коренеплодів цукрових буряків.

Щодоби на власному насіннєвому заводі виробляють до 350 т насіння пшениці, ячменю, гороху та сої. Діє три зернових елеватори потужністю 172 тис. т зерна.

Фото надано компанією «Агропродсервіс»

Вибір читачів за тиждень

Відео