Орест Сарматський

Стихія та пандемія не завадили активно  розвиватися ключовій  галузі Тернопільщини

dsc02397 (Copy)

Нарада-семінар на тему «Фінансова підтримка сільськогосподарських підприємств у 2021 році» відбулася сьогодні у Тернополі в онлайн-форматі.

Як повідомляє пресслужба облдержадміністрації, участь у засіданні взяли фермерські господарства та обслуговуючі кооперативи, керівники, бухгалтери та економісти сільськогосподарських підприємств області. Також були присутні представник Держгеокадастру, департаменту агропромислового розвитку ОДА, державного підприємства «Аграрні реєстри», Держпраці та ГУ ДФС у Тернопільській області.

– Попри стихію та пандемію в області активно розвивається аграрна галузь. Так ми є одними із перших за кількістю агропромислових кооперативів. Наші аграрії мають активну підтримку зі сторони держави. Сподіваємося, що цьогоріч нам вдасться зробити не менше, ніж минулого в аграрній сфері, – зазначив директор обласного департаменту агропромислового розвитку Володимир Стахів.

За його словами, цьогоріч передбачена державна підтримка аграріям в розмірі 4,5 млрд грн – це плюс 300 млн, які були минулого року. Продовжують діяти державні програми підтримки, а саме: програма 5:7:9, часткове відшкодування техніки, кредити тощо. Також відновлюється агрострахування, яке не проводилося з 2005 року.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео