Орест Сарматський

Нардеп з Тернопільщини повідомив, яку підтримку отримають українські фермери

152032336_2717254928585136_1264318247184822873_o (Copy)

Законопроект №4046, який депутати прийняли в першому читанні, суттєво полегшує роботу фермерським господарствам. 

Про це у Facebook написав член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.

- Згідно з документом, землі фермерського господарства можуть складатися із земельних ділянок, які належать громадянам-членам фермерського господарства на праві власності та/або користування.

Фермерському господарству, голова якого має вік до 35 років включно, може надаватися грошова допомога за рахунок державного бюджету у розмірі та у порядку, що встановлюється Кабінетом Міністрів України, - написав Іван Чайківський.

Нардеп також повідомив, що кошти Українського державного фонду підтримки фермерських господарств надаються фермерським господарствам на безповоротній основі та на конкурсних засадах на поворотній основі на цілі та у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України

Ці кошти спрямовуються і на забезпечення гарантій, поруки під час кредитування банками фермерських господарств.

Окрім цього, законом пропонується внесення низки змін. Зокрема, надати право передачі земель, які є у громадян – членів фермерського господарства на праві постійного користування або на праві власності, у власність фермерського господарства.

Передбачено і надання права внесення до статутного капіталу фермерського господарства земельні ділянки, що належать йому на праві власності або користування. Це дозволить фермерським господарствам, що обробляють такі земельні ділянки, мати доступ до державної підтримки.

Законопроєкт надає право фермерському господарству на орендованій земельній ділянці, за письмовою згодою орендодавця, зводити в установленому законодавством порядку житлові будинки, будівлі та споруди, а також закладати багаторічні насадження, здійснювати будівництво водогосподарських споруд та меліоративних систем.

- Важливо і те, що документом, фактично створюються однакові умови для усіх фермерських господарств щодо напрямків використання коштів фінансової підтримки через Український державний фонд підтримки фермерських господарств.

Все це дозволить фермерам стати міцнішими у фінансовому плані, а це дуже важливо напередодні відкриття ринку землі – наголосив Іван Чайківський.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео