Олеся Поліщук

В одному з міст Тернопільщини стало забагато безпритульних собак

152035202_1344872312535844_9177236002622451718_o (1)

На території Борщева оселились і живуть безпритульні собаки, які періодично проявляють агресивні настрої стосовно мешканців та інших відвідувачів міста. Це створює загрозу людському здоров’ю та майну.

Про це йдеться у дописі Борщівської міської ради.

- Відповідно до положень статті 24 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» собаки, незалежно від породи, належності та призначення, у тому числі й ті, що мають нашийники з номерними знаками і намордники, але знаходяться без власника на вулицях, площах, ринках, у скверах, садах, на бульварах, пляжах, у громадському транспорті, дворах та інших громадських місцях, вважаються безпритульними і підлягають вилову, - нагадують у міській раді.

Враховуючи це, місцева влада попросила жителів міста, які є власниками домашніх собак, впродовж тижня прив’язати своїх собак, аби їх не сплутали з бездомними.

Цю інформацію читачі фейсбуку сприйняли по-різному. Зоозахисники взялися коментувати публікацію й нагадувати, що жорстоке поводження з тваринами - це не вихід із ситуації. На що міська влада відповіла, що не передбачали і не будуть вчинятися жодні дії, які б загрожували життю тварин. А публікація зроблена з метою застереження й інформування про проблему, яка є в місті.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео