На Тернопільщині вдвадцяте відзначили лауреатів конкурсу «Людина року»

Відбулося ювілейне двадцяте нагородження лауреатів конкурсу «Людина року». У Збаразькому замку зібрались освітяни, науковці, медики, військові, аграрії, волонтери, підприємці, літератори, митці та духовенство. Обирала переможців спеціальна комісія, яку з 2013 року очолює  голова правління ПрАТ «Тернопільгаз», лауреат конкурсу «Людина року-2003» – Олег Караванський.

– Мені приємно бачити всіх лауреатів сьогоднішнього свята, тому що воно незвичайне, адже 20 років – це чималий життєвий шлях. Видатний цей конкурс тим, що він зібрав від 2001 до 2020 року тих, хто відданий нашій державі та народу, людей, які творили історію Тернопілля, – наголосив Олег Караванський. 

Нагороджували лауреатів переможці минулих років. Серед них «Людина року-2012» Іван Чайківський. Він вручив нагороду колезі – директору ПАП «Дзвін», громадському діячу та меценату Василю Градовому. Народний депутат переконаний, кожна номінація важлива і її лауреати заслуговують на належну шану від громади.

–  Ми нагороджуємо наших аграріїв, добрих керівників, які дійсно вартують високого звання «Людина року». Тому що справжній аграрій, господар, він робить все, що стосується нашого соціального життя в цілому, це медицина, освіта, культура і спорт. Недавно впав гарний сніг. Ви мені скажіть, який населений пункт обійшовся без аграрія, без доброго господаря? Вони всі були на передовій, прогортали дорогу, – розповів Іван Чайківський, народний депутат України («За майбутнє»).

Вперше за історію конкурсу лауреатом обрали медсестру. Достойною звання «Людини року» стала старша медсестра відділення анестезіології та інтенсивної терапії Монастириської міської лікарні – Тетяна Дмитрів. З перших днів епідемії жінка була на передовій у боротьбі з коронавірусом.

– Ця нагорода не тільки моя, а й усіх медсестер мого відділення. Вони разом зі мною починали і до кінця йшли, вони слухали мене, спочатку було страшно, боялися, плакали, але з Божою підтримкою ми всі залишилися на роботі, працюємо, будемо працювати і допомагати людям, – зазначила Тетяна Дмитрів. 

Конкурс «Людина року» у 2001 році започаткував спортивно-мистецький та духовний центр «Моя Україна» спільно з редакцією газети «Вільне життя». З часу його проведення номінантами стали понад 218 жителів Тернопільщини.

Юлія Вітюк

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео