Орест Сарматський

Голові Тернопільської облради подарували книгу

a7769ad932cd6cc9469a1729e977fdec (Copy)

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко зустрівся із професором Львівської Національної Академії Мистецтв Ярославом Кравченком, який презентував книгу про свого батька художника-бойчукіста Охріма Кравченка.

Як повідомляє пресслужба облради, у книзі «Школа Михайла Бойчука. Охрім Кравченко. Художник і час» розкрито творчий і життєвий шлях Охріма Кравченка та проаналізовано трагічну долю учнів Михайла Бойчука. За словами Ярослава Кравченка, написання книги про батька він вважав своїм синівським обов’язком, який вдалося виконати вже за Незалежної України.

– Найплідніший період творчості батька припадає на останні двадцять п’ять років. 25 – із 82-х років життя! А могло б бути набагато більше, якби не життєві колізії, спричинені, безжальною до творчих особистостей тоталітарною системою, – сказав автор книги.

Михайло Головко подякував Ярославу Кравченку за видання книги та наголосив, що вона, без сумніву, розширює і поглиблює світогляд шанувальників таланту художника.

Мистецька спадщина Охріма Кравченка нараховує понад 170 станкових творів, мальованих у старовинній техніці яєчної темпери (не використовуючи фарб фабричного виробництва, завдяки чому його полотна нагадують древні фрески), близько 140 рисунків, акварелей та пастелей, альбом ескізів та замальовок, переважну більшість яких автор створив у повоєнному Львові.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео