Юля Вітюк

Тернопільську районну лікарню таки передали Великобірківській громаді (відео)

Screenshot_dfdsf3

Долю Тернопільської районної лікарні вирішували сьогодні на черговому засіданні сесії районної ради. Депутати одноголосно внесли зміни у склад засновників медичного закладу. Тепер лікарня, як юридична особа зареєстрована у Великобірківській громаді. Це те рішення, на яке так чекали колектив установи та жителі колишнього Тернопільського району. Їхні інтереси з першого дня реформування районних закладів відстоювала команда Івана Чайківського «За майбутнє».

- Наша фракція від самого початку підтримала позицію лікарні, лікарів, громад, всіх жителів старого Тернопільського району і були неодноразово організовані зустрічі з колективом. Народний депутат Іван Чайківський, голова обласного осередку партії «За майбутнє» Володимир Болєщук неодноразово приїжджали в лікарню, проводили зустрічі на рівні міста, району та області в підтримку лікарів та лікарні, щоб зберегти лікарню, як центр надання послуг для жителів Тернопільського району, - розповідає Уляна Хом’як.

Представникам команди Івана Чайківського вдалося знайти підтримку серед депутатів усіх політичних сил, представлених у районній раді.

А це означає, що мешканці 6 громад, які свого часу докладалися до будівництва закладу, зможуть, як і раніше, отримувати якісну медичну допомогу. Рішення, яке сьогодні прийняли, є стратегічним, адже без нього заклад не зміг би повноцінно працювати.

- Практично окрім лікарні ніхто не може платити за енергоносії, там борг наближається до мільйона, а ми по бюджетному кодексу, як районна рада, не маємо права ці кошти перераховувати, тому що не пропустить казначейство. Тут стояло питання, що ми мусимо передати лікарню якійсь громаді, яка має повноваження від районної ради утримувати це майно, - зазначив Ігор Качмарський, уповноважений представник депутатської фракції «За майбутнє» у Тернопільській райраді.

Під час сесії, голови усіх 6 громад заявили, що знайшли порозуміння і погодилися спільно дбати про лікарню та колектив. Відтепер робота закладу та його розвиток лягає на їхні плечі.

- Це велика відповідальність для Великобірківської громади, бо так склалося, що районна лікарня зареєстрована як юридична особа в Великих Бірках. Але на розвиток закладу готові віддавати кошти всі шість громад, - повідомив Любомир Ковч.

Слідкуватиме за діяльністю закладу спеціальна наглядова рада, до якої увійдуть представники громад та колективу лікарні.

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео