Орест Сарматський

Потяги з польського порту Гданськ йтимуть до Тернополя

92_tn (Copy)

Новий залізничний маршрут з’єднає порт Гданськ у Польщі та  місто Тернопіль.

Про це повідомляє профільне видання Railfreight.

– Між портом Гданськ та Україною розпочато нову пряму послугу. Через прикордонний вузол у Мостиській вантажі розподіляються по кількох пунктах України, включаючи порт Одеси. Потяг з польського порту досягає українського кордону протягом п’яти днів, – йдеться у повідомленні.

На доданій до повідомлення карті відзначено міста, куди із прикордонного вузла у Мостиськах Львівської області прямуватимуть поїзди із Гданська. Це, крім Тернополя, Київ, Вінниця, Харків, Дніпро та Одеса.

Марщрути у два боки вже розпочала одеська логістична фірма Global Ocean Link (GOL) за підтримки Maersk Line.

Нова лінія запускається саме тоді, коли Польща та Україна розширюють можливості сухопутного транспорту. Вони спільно запустили Балтійський інтермодальний коридор, що повинно полегшити перевезення вантажів із зони Чорного моря до Польщі, балтійських портів та Скандинавії. Серед переваг використання порту Гданськ, є те, що польський порт розташований недалеко від західних ринків, а час транзиту, наприклад з основних портів Китаю та США значно менший,  наголошує видання.

Транскордонний термінал має достатньо потужностей для полегшення руху поїздів, призначених для України, а також транзитного руху.

Перевезення між Польщею та Україною значно зросли між 2018-2020 роками. Трафік з Польщі до України збільшився на 55 відсотків у 2019 році порівняно з попереднім роком. В іншому напрямку цифри засвідчили навіть сплеск на більш як 132 відсотки.

Раніше повідомлялося, що торік Асоціація морських портів України і польський порт Гданськ підписали меморандум про намір співпраці щодо розвитку транспортного коридору між Гданськом, який є найбільшим польським глибоководним портом в Балтійському морі і  Чорним морем.

Фото з допису                            

Вибір читачів за тиждень

Відео