На боротьбу зі снігом у лютому «Агропродсервіс» витратив майже 12000 літрів дизпалива (відео)

maxresdefault

Що таке соціально-відповідальний бізнес, агропідприємства Тернопільщини знають не з теорії, а з практики, бо саме до них з проблемами біжать люди. Фермери за власні кошти підсипають ями на дорогах влітку та розгортають вулиці від снігу взимку. Задля добробуту громади вони залучають своїх працівників, техніку  та ресурси, знаючи, що окрім них, людям не допоможе ніхто.

Такими є справжні господарі - вони беруть на себе відповідальність і не чекають допомоги. «Агропродсервіс» уже роками підставляє плече жителям сіл, на землях яких працює. До прикладу, під час цьогорічних снігопадів підприємство залучало більш, ніж три десятки техніки, витратило майже 12000 літрів дизпалива.

- Коли на вихідні всі чиновники спокійно відпочивають, бо це неробочі дні, а з понеділка починається переписка: А де техніка? А де трактори? А в той же час наші люди, не тільки нашого підприємства, а й інших аграрних підприємств, вони цілу суботу-неділю дехто, можна сказати, не лягав спати, працюють на тракторах і відгортають ті завали, які за ними ж знов замітає,- каже Василь Гамрач, керівник ПП «Агропродсервіс Ярчівці».

Саме техніку «Агропродсервісу», а не обслуговуючих підприємств, звикли бачити люди, якщо розгуляється негода.  В першу чергу беруться за те, щоб відновити доїзд до сіл, лікарень, шкіл. А далі переходять до розчищення інших вулиць населених пунктів.

- Люди просять нас як господарників про допомогу, щоб розчистити село, це в деяких селах, наприклад, по три дні нерозметені дороги. Влада на це не звертала ніякої уваги. Завжди спираються на нас як на господарників. І ми тоді розчищаємо, - розповідає завідувач паливно-мастильними матеріалами ПП «Агропродсервіс Ярчівці» Євген Ратуш.

Номери телефонів аграріїв місцеві знають чи не напам’ять, бо часто саме вони для віддалених сіл і рятувальники, і дорожня служба. Коли під’їзди до населених пунктів почало замітати зі швидкістю світла, працівники Агропродсервісу не тільки розчищали дороги, але й звільняли автомобілі зі снігових пасток. Тракторист Роман Шимонівський пригадує, деякі транспортні засоби опинялися по дах в снігу посеред поля.

- Мороз, сніг, вітер… Техніка не витримує, замерзає на ходу. Ну і страшно, бо як горнеш, не видно навіть, куди горнеш. От так і працюємо, - сказав Роман Шимонівський.

Працівники з різних підрозділів «Агропродсервісу» на боротьбу зі снігом витратили  понад півтори тисячі годин. Поки стихія не вщухла – люди працювали цілодобово.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=iDOn-DKsRt4&feature=emb_title[/embed]

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео