Біля Тернополя відбувся чемпіонат з лижних перегонів

На території лижної бази «Олімп» у селі Острів відбувся перший відкритий чемпіонат Великоберезовицької селищної ради з лижних перегонів. Раніше база перебувала на балансі товариства «Авангард». Минулого року її передали Острову, а тепер – Великоберезовицькій громаді.

– Ми молода громада, тільки робимо перші кроки, спорт на важливому місці, особливо дитячий, і маємо таку унікальну можливість, що на території громади розташована лижна база, – розповідає Андрій Галайко, Великоберезовицький селищний голова («За майбутнє»). – База зі славними традиціями, на жаль, сьогодні вона трошки в занедбаному стані, але ми будемо розвивати її, і діти – це наше майбутнє, і особливо будемо вкладати кошти в дитячий спорт. 

Саме на цій базі розпочинали свою спортивну кар’єру видатні українські спортсмени, майстри спорту з біатлону та лижних перегонів. Серед них: чемпіон світу, капітан чоловічої збірної України з біатлону – Дмитро Підручний та олімпійська чемпіонка, капітан жіночої збірної з біатлону – Олена Підгрушна.

Сьогодні адміністративна будівля бази перебуває у занедбаному стані та потребує руки доброго господаря.

– Я думаю, що ми маємо зробити все, щоб ця база набула таких сучасних умов, щоб дійсно все було для діток. І я думаю, що ми будемо робити все, щоб ця база відповідала всім нормам, які сьогодні є, і всім потребам для наших майбутніх спортсменів, майбутніх чемпіонів, – зазначає народний депутат України Іван Чайківський («За майбутнє»).

IMG_8367
IMG_8367

– Дуже добре, коли всі сили об’єднані: і батьків, і тренерів, і влади місцевої, і є бажання діток займатися. І наше завдання – все це об’єднати, – каже Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради («За майбутнє»). – Наше завдання зробити такі комфортні умови, професійні умови, щоб вони могли розвиватися, щоб вони могли показувати високі результати.

Участь у змаганнях взяло 78 юних спортсменів віком до 16 років. Юнаки та дівчата змагалися у чотирьох вікових категоріях. Оскільки чемпіонат був відкритим, поборотись за першість приїхали і діти з сусідніх громад. Проте більшість, а це близько 60 учасників, становили представники Великоберезовицької громади.

– Гарно закачана траса, гарні лижі, все добре проведено. Не треба думати про те, що позаду тебе хтось є, а треба їхати, ти собі на повну швидкість, ось і все, – розповідає Петро Придаткевич, учасник чемпіонату.

IMG_8348
IMG_8348

– Побачила по телевізору, прийшла попробувати, і почала вигравати. Хлопці трохи сильніші за дівчат, але часом і я сильніша за хлопців, – розказує  учасниця чемпіонату Аня Чикірда.

Подібні чемпіонати у Великоберезовицькій громаді планують зробити традиційними.

Вибір читачів за тиждень

Відео