Сергій Надал: «У Тернополі буде нова об’їзна»

Надал Рада регіонів

Сергій Надал у Києві «вибив» спільне з державою фінансування об’їзної дороги у Тернополі (від вул. Львівської до вул. Протасевича).

Під час засідання Ради розвитку громад та територій міський голова Тернополя Сергій Надал домовився про державне фінансування будівництва об’їзної дороги, що сьогодні є частиною найдовшої в Україні міжнародної траси М-30, котра сполучає Львівську і Луганську області і має загальну протяжність близько 1400 км.

Виступаючи під час засідання Сергій Надал звернувся безпосередньо до президента України з проханням посприяти у добудові тернопільської об’їзної, наголосивши, що ця частини дороги є важливим міжнародним та національним транспортним коридором, що сполучає Україну.

— Вами було анонсовано, що у 2021 році, до 30-річчя незалежності України, в межах програми “Велике будівництво” планується відкрити найдовшу трасу в Україні М30, яка з’єднає Львівську і Луганську області. Частина цієї траси проходить об’їзною міста Тернополя і знаходиться на балансі і утриманні міста, хоча фактично є частиною міжнародної траси.  Цією дорогою користуються усі жителі Україні а також гості із-за кордону. Тому сьогодні хотів би звернутися до Вас, пане Президенте, до прем’єр-міністра, до керівництва Верховної Ради, з проханням реалізувати цей проєкт, який з’єднає Західну і Східну Україну, — сказав Сергій Надал.

Міський голова Тернополя також навів приклади успішної співпраці між державними органами та місцевим самоврядування Тернополя.

— Я сьогодні хочу назвати позитивні приклади співпраці. Силами тернопільської громади було збудовано один з наймасштабніших об’єктів — це Гаївський міст, через який проходять два магістральні шляхи державного значення. Після наших чисельних звернень. Після візиту міністра розвитку громад і територій України, після підтримки голови Тернопільської обласної державної адміністрації, підтримки наших депутатів від Тернопільщини, керівництво держави дослухалося і ми змогли отримати кошти на будівництво величезної транспортної розв’язки поруч з Гаївським мостом, — зазначив Сергій Надал. 

Президент пообіцяв: дорогу збудують до серпня. Президент України у відповідь на звернення міського голови пообіцяв, що міжнародна траса, частиною якої є об’їзна дорога Тернополі, буде збудована цього року, ймовірно до 24 серпня.

— Щодо М-30 — це принципова мета, особливо в такий важливий рік — 30-річчя нашої Незалежності, головного свята нашої країни. М-30 і розв’язки на Тернопільщині ми точно побудуємо у 2021 році, хоча поставлена задача побудувати ще до 24 серпня, — заявив очільник держави.

Держава і місцеві громади посилять співпрацю. Міський голова Тернополя також висловив побажання, щоб подібні зустрічі між представниками державної влади і місцевого самоврядування стали дієвими і допомогли вирішувати проблеми людей.

— Можу привітати покращення співпраці між органами державної влади і місцевого самоврядування. Дуже розраховуємо на те, що новостворений конгрес не лише декларативно, але й насправді зможе вирішити ті проблеми, які існують сьогодні на стику співпраці між державною владою та органами місцевого самоврядування, а головне — допоможуть вирішити проблеми наших людей, — сказав Сергій Надал. 

Вибір читачів за тиждень

Відео