Віра Олександрович

В’язні у Чортківській колонії мали ніж, мобільники і користувалися інтернетом

тюрма

Через заборонені предмети у камерах в’язнів до дисциплінарної відповідальності притягнули двох працівників ДУ «Чортківська установа виконання покарань (УВП №26)».

Про це сьогодні, 2 березня, повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

– Під час перевірки, яку проводили працівники прокуратури щодо забезпечення режимних вимог у ДУ «Чортківська УВП (№26)», виявили порушення стосовно результативності обшуків, вилучення у в’язнів заборонених предметів, перекриття каналів їх надходження в зону, що охороняється, – йдеться у повідомленні. 

У прокуратурі встановили, що всупереч вимогам законодавства, в установі виконання покарань у ході проведеного обшуку в межах розслідування СУ ГУ НП в області кримінального провадження в одній із камер виявили ряд заборонених предметів.

– Ув’язнені, зокрема, використовували 3 мобільних телефони, тримачі сім-карток і навіть металевий ніж, захований в побутовому електровентиляторі, а також – WI-FI-роутер, – кажуть правоохоронці. – Також у камері знайшли особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс.

За документом реагування обласної прокуратури, переданими начальнику Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції, до дисциплінарної відповідальності притягнули двох винних службових осіб ДУ «Чортківська УВП (№26)».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео