Віра Олександрович

Відчути зручність гаджетів на Тернопіллі погоджуються ще не всі

ПРРО

Бізнесмени з Тернополя радо переходять на програмні реєстратори розрахункових операцій (РРО). Вони вже цілком відчули користь, яку забезпечують сучасні гаджети. Втім, погоджуються використовувати новинки ще не всі.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- На Тернопільщині програмні рішення для проведення готівкових розрахунків використовують як приватні підприємці, так і юридичні особи, - каже начальник Головного управління ДПС в області Михайло Яцина. - Вони зареєстрували 393 програмних РРО, а лише 16 таких – скасували.

Що цікаво, більшість програмних рішень використовують суб’єкти господарювання Тернополя. Адже із загальної кількості зареєстрованих 187 ПРРО працюють в обласному центрі. Ще 37 використовують у Тернопільському районі. Трохи менше на Заліщанщині, Бучаччині та Чортківщині, а це, відповідно, - 21, 19 та 17 ПРРО.

- Кількість суб’єктів підприємництва, які бажають використовувати програмну касову техніку весь час зростає, - додає Михайло Яцина. - Адже це - вдале рішення для тих, хто цінує свій час та комфорт. До того ж зареєструвати програмні РРО можна онлайн, а це - дуже зручно, особливо в період епідемії.

До переваг використання ПРРО належить ціна, простіше використання, немає потреби сервісного обслуговування. До того ж формування і відправка Z-звіту до ДПС відбувається автоматично.

- Програмне рішення дає можливість працювати офлайн до 36 годин за один раз і не більше 168 годин протягом календарного місяця, а потім відправити звіт у ДПС, - уточнює Михайло Яцина. - Якщо ж ПРРО встановити на смартфон, планшет або ноутбук, то платник може працювати там, де йому зручно, якщо бізнес не прив’язаний до конкретного місця.

До речі, без сучасних гаджетів і програм підприємцям на Тернопільщині дійсно вже не обійтися. До того ж, можна скористатися низкою фахових порад.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео