Орест Сарматський

Жителі Тернопільщини можуть не поспішати із встановленням лічильників газу

a696622c34df320a2075f7acffc90a0878b8b618 (Copy)

Мешканці Тернопільської області отримали додатковий час на встановлення газових лічильників.

Справа у тому, що Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт 4248-1, який передбачає продовження кінцевих термінів встановлення індивідуальних лічильників природного газу для населення до 1 січня 2023 року.

Про це повідомляє УНН.

- Як зазначають автори законопроєкту, відсутність індивідуальних приладів обліку газу та необґрунтований рівень діючих норм споживання для категорії побутових споживачів, необладнаних приладами обліку, не є мотивуючим фактором для реальної економії ресурсів, що в свою чергу призводить до збитків усіх суб’єктів господарювання, - йдеться у повідомленні.

Згідно із пояснювальною запискою, проєкт закону пропонує перегляд та продовження кінцевих термінів встановлення індивідуальних лічильників для населення до 1 січня 2023 року. Чинна редакція закону передбачає, що кінцевий термін встановлення таких лічильників - 1 січня 2021 року.

Нагадаємо, у січні парламентарі ухвалили в цілому законопроєкт про зміни до Держбюджету на 2021 рік щодо компенсацій українцям у зв’язку з підвищенням тарифів на електричну енергію, але компенсуватимуть високі тарифи не всім.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео