Віра Олександрович

Михайло Яцина: «На Тернопільщині платити податки стає престижно»

яцина

Карантин і спричинені ним обмеження продовжують випробувати бізнес Тернопільщини на міцність. Попри це, за словами начальника Головного управління ДПС в області Михайла Яцини, у нашому краї спостерігається позитивна тенденція щодо доброчесної сплати податкових платежів.

Про це повідомили у відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Внесок платників податків нашого краю до Зведеного бюджету України у січні-лютому 2021 року склав 1 млрд 594,3 млн грн, – звітує Михайло Яцина. - Приріст до аналогічного торішнього періоду склав 29,3%, або «плюс» 361,2 млн грн. Сплата ж перевищила очікувані надходження на 4,1%, а це - 62,8 млн грн додатково.

До державного бюджету із початку цього року, за словами посадовця, спрямували 806,6 млн грн податкових платежів.

- Це - на 54,8% більше, ніж у січні-лютому 2020-го і на 4,6% більше, ніж очікувалося, – деталізує очільник податкової служби Тернопілля. - Відповідно надходження до головної казни країни сягнули «плюс» 285,5 млн грн до показників 2020 року і 35,2 млн грн до очікуваних.

У розрізі основних бюджетоутворюючих платежів суб’єкти господарювання нашого краю сплатили 18,8 млн грн податку на прибуток, 532,6 млн грн податку на додану вартість (ПДВ) і 4,4 млн грн акцизного податку.

- Доходи місцевих бюджетів за січень-лютий 2021-го склали 787,8 млн грн, а це - на 27,6 млн грн більше, ніж очікували, і на 75,7% більше, ніж торік, - додає посадовець. -Завдяки соціально відповідальній позиції бізнесу, створенню конкурентних умов для його діяльності від податкової служби, зменшенню заходів адміністративного впливу, розвитку сервісної складової ми маємо позитивну динаміку надходжень до бюджетів усіх рівнів уже із початку цього року.

Отже, впевнений Михайло Яцина, суб’єкти господарювання усвідомлюють необхідність доброчесної та в повному обсязі сплати податків, які забезпечують фінансову стабільність нашої країни. Мовляв, платити податки дійсно стає престижно.

Фото зі сторінки ДПС у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео