Олеся Поліщук

На Тернопільщині діє одна з найбільших пасік у західній Україні

f38d0e3bfbe18bb25197f7ab2fe965f3

На Тернопільщині функціонує одна з найбільших пасік у західній Україні - це «Пасіка Березовських», якою опікується керівник приватного підприємства «Аргон», що в Тернопільському районі, Юрій Березовський.

Як повідомляв «Терен» раніше, в нашій області відбувся семінар пасічників, де вони ділилися досвідом та обговорювали плани на майбутнє.

А нещодавно місцеві бджолярі побували на «Пасіці Березовських», аби перейняти передовий досвід пасічникарства.

- Сьогодні мав честь бути запрошеним на промислову пасіку Березовських. Одна з найбільших пасік на заході України, а саме на Тернопільщині. Цех по відбиранні і переробці меду та бджолопродуктів, робочі місця, дохід в громаду - це все в них працює. Разом з пасічниками Підгаєччини хочеться зробити такий бджолиний центр в нашій громаді, - написав у фейсбуці бджоляр Ігор Буцик.

067776dae87a61434b6cecc73e1b36e8
067776dae87a61434b6cecc73e1b36e8

За словами Юрія Березовського, його ціль - відродити пасічництво, щоб гідно конкурувати на вітчизняному ринку і виходити зі своєю продукцією до світових споживачів, бути для пасічників ціновим регулятором на власну продукцію, захисником їх прав, спільно боротися із отруєнням бджіл недобросовісними господарниками, а також дбати про культуру споживання меду і здоров’я нації.

Нагадаємо, підприємство «Агрон» створене в 1999 році. Воно займається виробництвом зерна, цукрових буряків, соняшнику, переробкою і зберіганням сільськогосподарської продукції.

Фото з допису Ігоря Буцика

Вибір читачів за тиждень

Відео