Віра Олександрович

Через «Тернопількомунінвест» область втратила аж 22 млн грн

Гроші2

На комунальному підприємстві «Тернопількомунінвест» ревізори Управління Західного офісу Держаудитслужби в області виявили різних порушень на суму аж 14 млн грн. До того ж, наша область через це КП не освоїла 22 млн грн.

Так сталося, що фахівці перевіряли фінансово-господарську діяльність цього КП. Дуже цікаву інформацію, точніше – повне досьє на цю фірму можна знайти на сервісі перевірки контрагентів.

– Під час перевірки бюджетних коштів, використаних на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів соціальної інфраструктури області наші фахівці встановили, що посадові особи підприємства взяли до оплати акти за формою №КБ-2в, у яких зазначені будівельні матеріали, конструкції та обладнання, які не укладені і не змонтовані, – кажуть у пресслужбі Управління Західного офісу Держаудитслужби в області. – І йдеться про суму – аж 11,9 млн грн.

Окрім того, підрядним організаціям зайво сплатили 2,3 млн грн за виконані роботи з капітального ремонту і реконструкції. На думку ревізорів, явним було завищення обсягів виконаних робіт, норм списання і вартості будівельних матеріалів, адміністративних та інших витрат. Підтвердження цих даних в обліку не виявили.

– Під час ревізії також встановили, що КП не забезпечило освоєння у 2020 році понад 22 млн грн коштів субвенції із державного бюджету, передбачених на реалізацію трьох проєктів із реконструкції приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров’я, – додають ревізори. – Тож ці гроші довелося повернути до держбюджету.

До завершення ревізії винні відшкодували незаконних витрат на суму 1,8 млн грн. Керівнику об’єкта контролю відразу надіслали вимогу щодо забезпечення повного усунення виявлених порушень. Матеріали ревізії передали до правоохоронних органів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео