Оксана Бучко

У тернопільських школах матимуть рекомендації щодо заходів з онлайн-безпеки

Suicidni-pidlitky

У час пандемії учні більше часу проводять в Інтернеті. Зважаючи на те, що останнім часом збільшилася кількість випадків небезпечної поведінки дітей, що загрожує їхньому життю та здоров’ю, МОН розробило рекомендації для проведення додаткових профілактичних заходів серед дітей та інформування батьків. Тож у тернопільських школах можуть очікувати початок такого напрямку роботи.

Діти потребують підтримки у використанні цифрового простору, адже не володіють достатнім рівнем знань щодо його ризиків. Надавати таку підтримку є спільною відповідальністю батьків, педагогічних працівників, суспільства загалом. Залучення батьків до освітнього процесу, налагодження ефективних партнерських відносин сприятиме не лише ефективному досягненню результатів навчання, а й формуванню безпечного освітнього та родинного середовища для дитини.

Невід’ємною складовою цього процесу є організація профілактичних заходів. Найбільшої уваги щодо профілактики потребують підлітки (12-17 років), оскільки це етап активного формування самооцінки, інтересів, моральних уявлень, соціальних установок та потреби в спілкуванні з однолітками.

Також підлітки є схильними до смертельних челенджів. Як вберегти їх від таких занять більш детально пояснюють на osvitoria.media.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео