Дарія Шевченко

«150 проектів рішень, розроблених  Жіночим рухом «За майбутнє», впроваджуються на місцях», – Ірина Суслова

162026787_260930355711076_7668345736554588047_o

Близько 150-ти проектів рішень, що їх підготував Жіночий рух «За майбутнє», були передані для впровадження на місцях депутаткам різних рівнів із партії «За майбутнє». 

Про це повідомила Ірина Суслова – лідерка Жіночого руху – на сторінці у Facebook.

Зі слів Ірини Суслової, це один з основних напрямків роботи Жіночого руху зараз. А саме – напрацювання комплексних проектів рішень у сфері соціальної політики.

– Йдеться про такі важливі проекти рішень як: створення служб у справах дітей при ОТГ; розробка кодексу депутатської етики; відкриття кризових центрів для жінок, які постраждали від домашнього насильства; відкриття центрів медико-психологічної реабілітації учасників бойових дій; заснування профорієнтаційних центрів для підлітків і багато іншого. Усі вони поступово просуваються нашими депутатками з партії «За майбутнє» на місцях. Спільно ми готуємо проекти до реєстрації та розгляду місцевими радами, – коментує Ірина Суслова. 

Водночас Жіночий рух «За майбутнє» активно проводить зустрічі зі своїми координаторками й місцевими депутатками від партії. Так напередодні масштабна зустріч відбулася в Запоріжжі, під час якої учасники, крім соціальних ініціатив, обговорили екологічні проблеми області та ситуацію з відсутністю доплат для лікарів, які працюють з хворими на Covid-19. Безпосередньо на зустрічі спільно з заступником голови Запорізької облради Геннадієм Фуксом учасниці погодили проект рішення про посилення відповідальності промисловців за перевищення норми шкідливих викидів у повітря. А вже цього тижня – 18 березня – інша зустріч Жіночого руху пройде в Одесі.

Нагадаємо, що крім місцевих ініціатив, Жіночий рух «ЗА МАЙБУТНЄ», а зокрема його лідерка – Ірина Суслова, взяла участь у розробці низки законопроектів, спрямованих на захист прав людини. Майже всі вони зараз знаходиться на розгляді Верховної Ради. Це законопроекти № 4174 про рівні можливості у сфері праці, № 3036 про обов’язкове державне страхування на випадок захворювання на Covid-19 для працівників державних та комунальних закладів освіти, законопроект № 3427 щодо протидії дискримінації в рекламі й законопроект про сімейний кіднепінг – на стадії підготовки.

– Жіночий рух ««За майбутнє»» здійснює глобальну роботу. Ми системно працюємо з питаннями захисту прав жінок, людей з інвалідністю та дітей. У нас майже 1500 депутаток всіх рівнів та понад 15 тисяч прихильниць. Координаторки – по всій Україні. І це лише початок, – говорить Ірина Суслова.

Фото зі сторінки Жіночого руху «За майбутнє»

Вибір читачів за тиждень

Відео