Орест Сарматський

На Миколаївщині вирощують лікарські трави та виробляють з них гідролати і ефірні олії (Агроновини) 

1801 (Copy)

Миколаївське підприємство «Натуральні есенції» налагодило випуск гідролатів та ефірних олій з натуральних рослин власного виробництва. Їх використовують для лікування та профілактики захворювань, а також у косметології, кулінарії та харчовій промисловості. 

Про це повідомляє Укрінформ.

Заснували та успішно розвивають підприємство Інеса Крашевець-Любченко, колишній лікар-неонатолог та її бізнес-партнерка Ірина Склярова.

– Ми знаходимося на півдні України, де клімат дозволяє вирощувати лікарські трави, з яких виходять високої якості гідролати та ефірні олії. Гідролати – це концентрована суміш легких активних речовин. Їх унікальність полягає в тому, що вони працюють на здоров’я кожної клітини організму людини і здатні не лише лікувати хвороби, й оновлювати життєві сили в будь-якому віці, – розповіла Інеса Крашевець-Любченко.

Наразі в асортименті компанії гідролати з 26 видів рослин та понад півтора десятка 100% натуральних ефірних олій. Їх роблять не лише з добре відомих рослин, як то м’ята, базилік, безсмертник, кропива, а й з більш рідкісних: німецької ромашки, деревію, звіробою, шоломниці байкальської, гісопу тощо.

1802 (Copy)
1802 (Copy)

Вітчизняне виробництво м’яса індиків скоротилося майже на чверть

Протягом першого місяця 2021 р. обсяги виробництва м’яса індиків в Україні склали 1,7 тис. т, що на 24,2% менше за січень минулого року.

Про це свідчать дані Державної служби статистики, інформує Meat-Inform.

– В Україні також виготовляють халяльне м’ясо індички, що в майбутньому може сприяти розвитку експорту в мусульманські країни. Так, наприкінці минулого року сертифікат «Халяль» отримала компанія з Чернівецької обл. «УПГ-Інвест», яка продає індичатину під ТМ «Сяйвір», – йдеться у повідомленні.

У Євросоюзі м’ясо індички більш популярне. ЄС займає третє місце в світі за обсягами виробництва м’яса птиці.

Минулого року країни блоку виготовили більш ніж 13,6 млн т цього продукту.

Якщо говорити про структуру виробництва, то 82% м’яса птиці, що виготовляється в ЄС — це курятина. На другому місці індичка — 14%. Решта — качка та інша птиця.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео