Орест Сарматський

На Тернопільщині «Велике будівництво» оновить Дорогу єдності М-30

unnamed-02-bc (Copy)

На Тернопільщині розпочинають відновлювати Дорогу єдності М-30 Стрий – Ізварине у Тернопільській області. Вже підписано угоду з підрядником.

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

- 47 км від між містами Тернопіль та Бережани – перший новий об’єкт «Великого будівництва» у 2021 році в області. Ремонт автошляху М-12 є пріоритетом Президентської програми, адже разом з автошляхом М-04 він утворить новий маршрут – Дорогу єдності,  , присвячений 30 річниці Незалежності, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що ділянка майбутнього автошляху М-30 Стрий – Ізварине в Тернопільській області проходить від меж Івано-Франківщини та Хмельниччини через Тернопіль.

Від обласного центру до межі Хмельницької області її лагодили 2018 року. А от від Тернополя через місто Бережани до меж Івано-Франківської області цей автошлях не знав ремонту ще з 1990-х років.

Крім того, у рамках програми «Велике будівництво» заплановано ремонт двох об’їзних доріг Тернополя.

Східний обхід Тернополя – перший за часів незалежної України грантовий проект, в рамках якого передбачено спрямувати на будівництво 20 млн. євро.

Інша об’їзна -  заходить у Тернопіль зі сторони Збаразького кільця. Вартість робіт – близько 750 млн. грн.

Як повідомляв «Терен, у рамках програми «Велике будівництво» на Тернопільщині запланували реалізувати 16 проєктів Для цього в держбюджеті передбачили понад 120 млн грн.

Раніше повідомлялось, що програмою Президента «Велике будівництво» у 2021 році передбачено відремонтувати трасу М-30 Стрий – Ізварине протяжністю 1400 км, яка з'єднає захід і схід України.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео