Орест Сарматський

Французькі фермери масово закінчують життя самогубством (Агроновини)

1901 (Copy)

У Франції фермери масово закінчують життя самогубством через низькі доходи. 

Про це повідомляє enovosty.com, з посиланням на Reuters.

Цього тижня представники фермерських союзів вели переговори з представниками роздрібної торгівлі. Профспілки кажуть, що фермери не заробляють достатньо, щоб покрити витрати. А роздрібні торговці стверджують, що споживачі не можуть дозволити собі платити більше.

Як зазначається, закон, прийнятий урядом президента Еммануеля Макрона у 2019 р., спрямований на надання фермерам більш справедливого прибутку, не зміг розв'язати проблеми низької прибутковості сільгоспдіяльності

– У Франції сільське господарство знаходиться в трагічній ситуації, – сказав фермер і лідер профспілок Макс Бауер.

Він зазначив, що фермери останнім часом почали закінчувати життя самогубством. Згідно зі звітом Public Health France, один раз у два дні один фермер закінчує життя самогубством. Рівень самогубств серед фермерів на 20% вище, ніж в середньому по країні.

1902 (Copy)
1902 (Copy)

Найсмачніший сорт жимолості в Україні дав 1,25 кг ягід з куща

Канадський сорт жимолості Аврора, який відрізняється приємним смаком, в селі Микулинці на Вінничині, на випробувальній ділянці розсадницької компанії «Фру Тек» дав урожай 1,25 кг ягід з дворічного куща.

Про це повідомив представник «Фру Тек» Сергій Змійчук на своїй сторінці у фейсбуці.

– Сорт середньо-пізнього строку достигання – в умовах Вінничини у 2020 році початок збору припав на 14 червня, – написав спеціаліст. – Сорт досить крупноплідний – середня вага ягоди склала 1,7 г при вазі найбільших плодів 2,4 г. Урожайність досить висока, в середньому склала 1,25 кг з рослини (найбільш продуктивні рослини дали до 1,85 кг). 

Він також зазначив, що ягоди Аврори мають виразний, дуже насичений смак, збалансоване співвідношення цукрів та кислот. При цьому злегка відчувається гострота смаку та ледь помітна терпкість. Тривалий час зберігається приємний післясмак.

– Сорт має досить щільні плоди з міцною шкіркою, та злегка хрящуватою м’якоттю. Плоди мають порівняно гарну лежкість та транспортабельність (по цих характеристиках подібний до сорту Захоплення), – уточнив спеціаліст. 

На його думку, сорт Аврора на сьогодні є одним з найбільш технологічних сортів для комерційного вирощування, а також одним з найбільш придатних для реалізації на свіжому ринку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео