Олеся Поліщук

На Тернопільщині зафіксували спалах пташиного грипу

222

Епізоотична ситуація на Тернопільщині щодо грипу птиці на території міста Тернополя – неблагополучна, а на території області – загрозлива.

До такого висновку дійшли учасники засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Тернопільській обласній державній адміністрації.

Основним питанням для розгляду став спалах грипу водоплавної птиці на території зоокутка гідропарку «Топільче» Комунального підприємства «Об'єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» та хід проведення оздоровчих заходів.

- Ми вирішили активізувати роботу з проведення оздоровчих заходів щодо грипу на території зоокутка гідропарку «Топільче», та здійснювати постійний контроль за станом здоров’я птиці в індивідуальних господарствах населення, розташованих у зоні нагляду, - сказав заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Гайдук.

11
11

При виявленні ознак захворювання птиці громадянам радять негайно повідомити профільні управління та відомства, аби спеціалісти вчасно провели відбір патматеріалу для дослідження на грип.

Фото з сайту Тернопільської ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео