У Чорткові посилили карантин: перелік заборон

IMG_2180

19 березня, у зв’язку із суттєвим погіршенням стану захворюваності на коронавірус у Чортківській громаді відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Обговоривши ситуацію, комісія прийняла рішення дещо посилити карантин на території Чортківської громади. 

Міський голова Чорткова Володимир Шматько: «Ми щодня констатуємо все гіршу і гіршу статистику захворюваності на коронавірус у нашій Чортківській громаді. Вважаю, що більше чекати не можна, тож давайте спільно, детально обговоривши ситуацію, приймати рішення, покликані призупинити поширення інфекції». 

Лікар-епідеміолог Микола Михайлюк: «Ситуація стабільно погана. Більше 50% людей, які зараз здають ПЛР-тести, отримують позитивні результати. Такого не було ще ніколи. Також збільшується відсоток людей, у яких важкий перебіг захворювання».

Заступниця головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Світлана Грабовецька: «Станом на сьогодні у Чортківському районі є 631 активний хворий. 66 із них – на стаціонарному лікуванні, тобто у лікарні. Зараз суттєво збільшилась кількість ПЛР-тестувань, люди все частіше звертаються із відповідними симптомами. Вакциновано вже 490 осіб, більшість із них – медики. Станом на зараз маємо ще 610 доз вакцини. Можемо говорити про те, що в Україні зараз вирує новий штам британського коронавірусу». 

IMG_2179
IMG_2179

Заступниця головного лікаря Чортківської центральної міської лікарні Людмила Добощук: «Семеро пацієнтів підключено до апаратів штучної вентиляції легень, ще чимало користуються кисневими концентраторами. Катастрофічно не вистачає кисню. Маємо ще запаси у балонах (всього їх 71), але за теперішніх умов цього вистачить максимум на добу. Неврологічне відділення лікарні знову перепрофілювали під ковідних хворих».

Начальниця управління освіти, молоді та спорту Людмила Поліщук: «Зараз ковідом хворі семеро вчителів шкіл та 13 працівників дошкільних навчальних закладів. 11 школярів мають ковід, але ще 102 хворіють на ГРВІ. Також 87 дітей у садочках мають ГРВІ». 

Зважаючи на вищевикладене, комісія прийняла низку рішень, які вступають у силу із понеділка, 22 березня, на 14 днів:

  • заборонено спортивні, культурні, розважальні масові заходи;
  • салонам краси та перукарням дозволено працювати виключно за попереднім записом;
  • громадський транспорт працюватиме у звичному режимі, але з заповненістю місць для сидіння лише на 50%;
  • школи громади йдуть на канікули із 22 по 4 квітня, а з 5 по 9 квітня – онлайн форма навчання; дитячі садочки поки що продовжують працювати.

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео