Виходець з Тернопільщини обійшов на виборах ректора ексголову Верховної Ради (фото, інфографіка)

87661

На виборах ректора КНУ ім. Тараса Шевченка уродженець Тернопільщини з суттєвою перевагою обійшов своїх конкурентів. Володимиру Бугрову вдалося випередити навіть ексголову Верховної Ради України Володимира Литвина.

У грудні 2020 року в другому турі виборів ректора КНУ найбільше голосів здобув Володимир Бугров. Проте, із ним не уклали договір через законодавчу колізію.

Відтак, 17 березня у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка знову відбулися вибори ректора.

- Голосували всі наукові, науково-педагогічні і педагогічні штатні працівники університету, а також представники студентства та інших штатних працівників, обрані шляхом таємного голосування. На шести виборчих дільницях за процесом голосування стежили спостерігачі від усіх кандидатів та Міністерства освіти і науки України, які підтвердили, що організація та проведення виборів були на належному рівні, а волевиявлення відбувалося чесно і прозоро. Явка виборців – 2959 осіб, що становить 71,49 % від загальної кількості виборців (4139), внесених до виборчих списків, – повідомляють у КНУ ім. Тараса Шевченка.

Оскільки жоден з кандидатів не зміг отримати 50% голосів, 24 березня відбудеться другий тур виборів. За посаду ректора змагатимуться проректор з науково-педагогічної роботи університету Володимир Бугров та проректор з науково-педагогічної роботи Олександр Рожко. У першому турі голоси між ними розподілилися так: Володимир Бугров –  1823 голоси (44,04 %) та Олександр Рожко – 629 голосів (15,2 %).

Колишній голова Верховної Ради України Володимир Литвин посів четверте місце з 165 голосами (3,99% від загальної кількості виборців).

-1896095145
-1896095145

Довідка:

Володимир Бугров народився 10 листопада 1967 року в місті Бучач на Тернопільщині в родині учителів. У 1984 році закінчив Бучацьку середню школу № 1 ім. В. М.Гнатюка із золотою медаллю.

У 1991 році закінчив відділ філософії філософського факультету Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка, отримавши диплом з відзнакою.

В 1991 році вступив до аспірантури по кафедрі філософії філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, яку закінчив у 1995 році за спеціальністю 09.00.01 – онтологія, гносеологія, феноменологія.

З листопада 1995 року до вересня 1998 року – асистент кафедри філософії та методології науки філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. В червні 1996 року захистив кандидатську дисертацію на тему «Мова та символ в контексті проблеми розуміння».

У січні 2009 року призначений на посаду проректора з науково-педагогічної роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

З лютого 2013 – професор кафедри історії філософії філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Вчене звання професора присвоєне у травні 2014 р.

Голова Науково-методичної ради Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Автор понад 100 наукових та навчально-методичних праць.

Відмінник освіти України (2001). Заслужений працівник освіти України (2014).

Одружений. Дружина – викладач філософії, працює за фахом. Син Мирослав 1995 року народження – студент філософського факультету.

Фото КНУ ім. Тараса Шевченка та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео