Віра Олександрович

На фінансову поміч із казни Тернопільщини дочекалися у патріотичній організації

Пласт

Цільова програма розвитку пластового руху діятиме на Тернопільщині впродовж 2021-2025 років. На це погодилися депутати обласної ради на 2-й сесії.

Нагадаємо, це засідання Тернопільської обласної ради відбулося 17 березня. У порядок денний внесли 66 питань. Перед розглядом пунктів, що стосувалися господарки, депутати розглянули політичні звернення.

У Програмі, яку увалили депутати, йдеться (цитуємо): «Сьогодні пластовий рух на Тернопільщині та по всій Україні – це найсучасніша і перевірена століттям методика, що дозволяє формувати лідерів нової генерації українців. Діяльність пластового руху спрямована на всебічне, патріотичне виховання та створення умов розвитку української молоді на засадах християнської моралі…».

На думку депутатів, вказана Програма сприятиме розвитку пластового руху шляхом забезпечення його доступності для українських дітей та молоді, реалізації пластових освітніх (навчальних) програм. Із повним текстом документу можна ознайомитися ТУТ. Основними пріоритетами Програми є: - вирішення проблем молоді, забезпечення духовного, патріотичного, культурного та фізичного розвитку молоді, сприяння подоланню негативних явищ у молодіжному середовищі; - співпраця комунальної установи Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний пластовий вишкільний центр» зі структурними підрозділами Тернопільської обласної ради, пластовими громадськими об’єднаннями та іншими молодіжними громадськими організаціями, церквами, закладами освіти, засобами масової інформації; - сприяння інституційному розвитку пластового руху шляхом реалізації програм, проєктів, спрямованих на досягнення пластової освітньої (навчальної) програми; - сприяння громадянській освіті дітей та молоді як відповідальних і активних громадян, які сповідують та відстоюють демократичні цінності; - формування почуття гордості за Україну та поваги до законодавства; - підтримка дітей та молоді, які виявляють громадянську активність, досягають успіхів у різноманітних сферах суспільного життя; - сприяння неформальній та інформальній освіті дітей та молоді, інтеграції молоді у європейський та світовий демократичний простір; - підвищення рівня свідомого ставлення молоді до активного та здорового способу життя; - сприяння створенню та розвитку інфраструктури пластового руху; - сприяння становленню і розвитку пластового в світі у порядку, встановленому законодавством.

До речі, про розробку такої Програми в обласній держадміністрації говорили кілька місяців поспіль. Зокрема, заступник голови обласної держадміністрації Віктор Устенко казав, що на поміч із казни зможуть розраховувати саме ті організації, які дійсно працюють і виховують молодь у патріотичному дусі.

Фото з сайту

Вибір читачів за тиждень

Відео