Віра Олександрович

Петро Васько і Андрій Палюх тепер контролюватимуть Управління поліції охорони у Тернопільській області

Сесія

Низку важливих господарських рішень прийняли під час 2-ї сесії Тернопільської обласної ради. Йшлося і про кадрові рішення, і про суто майнові справи. Скажімо, депутати обрали кандидатів до складу поліцейської комісії Управління поліції охорони в області.

Нагадаємо, у порядку денному було 66 питань. Причому багато із них ініціював особисто голова облради Михайло Головко. Що цікаво, політики також подбали про соціальну сферу.

Депутати
Депутати

Зауважимо, на сесії затвердили уточнені фінансові плани окремих комунальних некомерційних підприємств Тернопільської обласної ради в галузі охорони здоров’я на 2020 рік (51 «за» - прим.) і статути комунальних закладів обласної ради.

Окрім того, депутати прийняли рішення про техніко-економічне обґрунтування доцільності передачі цілісного майнового комплексу Державного професійно-технічного навчального закладу «Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» (ДПТНЗ «ТВПУ ресторанного сервісу і торгівлі») з державної власності до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області. У залі було 46 «за». Із цим документом можна ознайомитися ТУТ.

Дійшла черга і до дозволу комунальному некомерційному підприємству «Тернопільська університетська лікарня» Тернопільської обласної ради на укладення договору щодо оформлення фінансового лізингу в банківських установах. У залі знайшлося 49 «за». Докладно із такими планами можна ознайомитися ТУТ.

Низка рішень облради стосувалася укладення договорів про встановлення земельних сервітутів, передачі, списання, оренди та позички майна об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області. Наприклад, максимальну кількість голосів – аж 52 «за» - отримало питання «Про забезпечення житлом сім’ї багатодітної матері Іванни Габор».

Затвердили на сесії і положення про помічника-консультанта депутата Тернопільської обласної ради та опис посвідчення помічника-консультанта депутата Тернопільської обласної ради. Депутати дали 50 голосів «за».

Також політики ухвалили рішення «Про відновлення роботи Тернопільського обласного комунального підприємства «Інформаційно-обчислювальний центр «Агропромсистема» і призначення Бориса Семанишина на посаду директора підприємства» (41 «за» - прим.), «Про утворення комунального підприємства Тернопільської обласної ради «Тернопільський інформаційно-аналітичний центр» і призначення Олександра Шлапака на посаду директора» (42 «за» - прим.) та «Про обрання двох представників громадськості Тернопільської області до складу поліцейської комісії Управління поліції охорони в Тернопільській області».

Отже, депутати дали 44 «за», тож до складу цієї комісії ввійдуть: Петро Васько – кандидатура, визначена громадською організацією «Учасників антитерористичної операції «Надзбруччя» і Андрій Палюх – кандидатура, визначена громадською організацією «Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля» (Тернопіль).

Фото зі сторінки обласної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео