Орест Сарматський

Експерти пояснили, чому зростають ціни на вершкове масло (Агроновини)

2301 (Copy)

Ціни на вершкове масло невпинно зростають.

Про це повідомляє infagro.com.ua.

Вартість масла зростає і в Україні, адже старі запаси вже майже витрачені, а виробництво збільшити поки не вдається. На внутрішньому ринку ціна «Селянського» масла вже стартує з позначки в 132 тис. грн/т, а масло 82% придбати дешевше 150 тис. грн/т непросто, ціни на вершкове масло Слід додати, що експортні ціни на масло теж ростуть, але не такими темпами, як в світі. На ринках пострадянських країн – останнім часом основних ринках збуту українського масла – за товар 82% платити більше 4,7 тис. $/т поки не поспішають. Масло 72% імпортери найчастіше оцінюють не дорожче 4,2 тис. $/т. 

Найближчим часом ціни на масло, як внутрішні, так і експортні, будуть і далі рости, але недовго і несуттєво. Не виключено навіть зниження його вартості вже в квітні.

Нагадаємо, виробник морозива і масла «Рудь» збільшив чистий прибуток до 134,3 млн гривень.

2302 (Copy)
2302 (Copy)

У свинарстві активно впроваджують діджиталізацію

Оцифрування бізнесу залишатиметься у тренді серед вітчизняних підприємців не одне десятиріччя.

Те, що вже активно працює на тваринницьких фермах в економічно розвинених країнах, в Україні тільки починає набувати широкого застосування.  

Для прикладу, у Європі кожен другий фермер, а саме 52%  - годує своїх тварин за допомогою цифрових систем. Завдяки оцифруванню інформації користь отримує не лише виробник, але і споживач, який зможе прослідкувати за усім життєвим циклом тварини: від появи на світ до прилавку. 

У Європі фермери хочуть оптимізувати всі процеси. На фермах починають з’являтися автономні роботи, автоматизується годівля тварин, в онлайн режимі за допомогою WEB-камер спостерігаємо за здоров’ям поголів’я. 

Тваринницька галузь, як і землеробство потребують своїх IT-технології. В Україні роблять у цьому напрямку перші кроки: цифрове телебачення, 5G інтернет, дрони, супутникові дані, захист даних тощо. Потрібно розуміти, що розумне господарювання потребує розумного керування. 

Так, високотехнічну техніку з GPS керуванням використовують 45% фермерів, інтелектуальні системи та автоматичне годування – 46%, роботи – 12% і дрони – 11%. Ми бачимо що велика кількість фермерів збирається ці технології запровадити, - ціни на вершкове масло Більшість фермерів впевнені, що оцифрування бізнесу – це перспектива найближчого майбутнього. 

Новітні технології популяризують фермерство як таке, полегшують фізичну працю, підвищують ефективність виробництва.

Джерело: аgravery.com 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео