Тернопіль має на кого рівнятися (фоторепортаж)

8к

Набережна озера Папрокани Іст-Сайд, що у місті Тихи (Польща), стала улюбленим місцем для жителів та гостей міста. Студія RS + Architekci спроектувала сучасну та привабливу зону відпочинку на озері, а згодом перепланували берег озера.

Озеро Папрокани - це місце, де люди залюбки проводять вільний від роботи чи навчання час. Там, поблизу набережної знаходиться база відпочинку з безліччю розважальних та спортивних атракціонів. А реконструкція рекреаційної зони на озері Папрокани стала бонусом, додатковим проектом, що орієнтований на викриття цінностей ландшафту та розширення рекреаційної пропозиції для жителів міста.

Про це повідомляє homeworlddesign.com.

6к

Основу концепції становить дерев'яна набережна - лінія, розташована уздовж берега, що звивається над озером і повертається на землю. Це дозволяє по-різному сприймати і використовувати простір у різних місцях набережної, що з'єднується з пішохідною і велосипедною доріжками, які проходить із тильної сторони.

9к

Крім того, незвичайне рішення - ділянка із сіткою, розтягнутою над водою (виконує функції гамака), і спеціально розроблені лавки, які можна використовувати як трибуну для змагань з водних видів спорту, організованих на озері. Більше того, є новий піщаний пляж та тренажерний зал на відкритому повітрі.

4к

2к

Природні матеріали для реалізації проекту підбирали спеціально. Частина споруд була вкрита землею та засіяна травою. Для завершення набережної, лавок та перил розробники використовували хвойну деревину. Інші ділянки, такі як велостоянки, місця відведені для тренажерів, були зроблені з повністю водопроникних поверхонь на основі мінеральних заповнювачів та гранул EPDM. Ділянки набережної над озером побудовані із сталевих балок на залізобетонних палях, забитих у дно озера. Місцевість підсвічується лише енергозберігаючими світлодіодними ліхтарями в темну пору доби.

5к

3к

7к

Такий громадський простір облюбували одразу.

Архітектори: RS + Architekci / Засновник арх. Роберт Скітек

Проект: Перепланування східного берега озера Папрокани

Співпрацівники: арх. Якуб Зигмунт, арх. Ярослав Зелінський, арх. Шимон Борчик, арх. Марцін Ямрож, арх. Дорота Зволак, арх. Катажина Вішневська

Місцезнаходження: озеро Папрокани, Тихи, Польща

Фото: Томаш Закржевський

Вибір читачів за тиждень

Відео