Віра Олександрович

Очільники Тернопільщини бажали працівникам СБУ миру, віри, терпіння і міцного здоров'я (фото)

Свято1

Урочисті заходи відбулися в Управлінні Служби безпеки України (СБУ) в Тернопільській області сьогодні, 25 березня. У день створення вітчизняної спеціальної служби привітати спецпризначенців із професійного святом прийшли очільники органів влади і самоврядування, керівники установ та організацій.

Нагадаємо, Службі безпеки України вже виповнюється 29 років. Протягом усього цього часу спецслужба захищає нашу державу від ворогів – зовнішніх і внутрішніх.

Муляр
Муляр

Спершу співробітники управління та їхні гості вшанували пам'ять працівників СБУ, які віддали свої життя, захищаючи незалежність і територіальну цілісність нашої держави. Учасники урочистостей поклали квіти до меморіальної стели загиблим бійцям.

– За роки існування спецслужби чимало співробітників СБУ віддали свої життя, виконуючи професійні обов’язки, – каже начальник управління СБУ Юрій Борейчук. – Особливо багато Героїв ми втратили у бойових операціях із моменту анексії Криму і захоплення Донбасу.

Начальник
Начальник

Звертаючись до колег і решти учасників заходу, очільник обласного управління СБУ наголосив, що у протистоянні з підступним ворогом, відстоюючи суверенітет і незалежність України, спецпризначенцям дійсно доводиться платити високу ціну.

– Проте в наших лавах плечем до плеча стоять тисячі патріотів, які гідно захищають Україну як на Донбасі, так і в мирних містах, – запевнив він. – І ми обов’язково переможемо!

Свято4
Свято4

Згодом почесні гості привітали особовий склад обласного управління із Днем СБУ, відзначивши кращих військовослужбовців нагородами і цінними подарунками.

– Схиляю голову і віддаю шану тим, хто загинув, втратив здоров’я та був поранений під час виконання своїх професійних обов’язків, захищаючи Українську державу, – каже міський голова Тернополя Сергій Надал. – Завдяки вашій роботі Тернопіль залишається мирним і спокійним містом. На спокій тернополян не впливає ні загострення політичної ситуації, ні діяльність ворожих засланих чи внутрішніх провокаторів. У часи пандемії коронавірусу ви зробили все можливе, щоб на вулицях нашого міста був порядок, щоб окремі особи не наживалися на нашій спільній біді, щоб містом штучно не поширювалися фейки.

Привітав тернопільських спецпризначенців із професійним святом і голова обласної держадміністрації Володимир Труш.

Свято2
Свято2

– Ваша служба – одна з найскладніших, – зауважив він. – Так, сьогодні складні умови ставлять перед вами нові завдання щодо захисту стратегічних інтересів і національної безпеки країни. І ви із цими завданнями справляєтеся. Я  переконаний, що для кожного із вас це – не просто робота, а покликання і справа всього життя. Впевнений, що працівники Служби безпеки Тернопільщини завжди залишатимуться зразком гідності й відданості своєму народові й надалі з честю виконуватимуть покладені на них обов’язки.

Очільник побажав усім присутнім миру, віри, терпіння, міцного здоров'я, нових досягнень у професійній діяльності в почесній справі служіння народу України. Підтримав Володимира Труша голова обласної ради Михайло Головко.

Свято3
Свято3

– Головна місія працівників СБУ – безпека України та захист її громадян, – наголосив він. – У час, коли перед нашою державою постали нові виклики в умовах гібридної війни та сепаратизму, російської агресії та терористичних загроз, кожен українець має бути впевненим, що держава захистить його за будь-яких обставин. Шановні працівники СБУ, нехай Ваші цінності – такі, як верховенство права і законність, доброчесність, відповідальність і підзвітність, професіоналізм і постійне вдосконалення, будуть незмінними. 

Окрім того, здоров’я, мирного неба, злагоди й добробуту побажав працівникам СБУ та їхнім родинам начальник обласного управління Національної поліції Олександр Богомол.

Богомол
Богомол

Довідка. Верховна Рада 25 березня 1992 р. прийняла закон «Про Службу безпеки України». Невдовзі особовий склад склав присягу на вірність українському народу. Саме тому «день народження» СБУ прийнято відзначати саме 25 березня.

Фото надані пресслужбою Управління СБУ у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео