Орест Сарматський

Рідкісні зелені екзоти прикрашатимуть Тернопіль

dereva-25_03_2021r_ (Copy)

Гостролисті та червонолисті клени Друммонді і Роял Ред готують до висадження на алеях та в парках Тернополя.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

– Понад 300 зелених насаджень висадять на території Тернопільського громади в рамках двомісячника благоустрою, який триватиме до 1 травня. На території міських парків  передбачено висадити понад 230 саджанців дерев. Окрім того, підприємства, що обслуговують житловий фонд міста, взялися посадити майже 100 беріз, ялин, лип, сосен, дубів, кленів, горіхів та до півсотні кущів жасмину, форзиції,бузку та спіреї, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що цьогорічною «зеленою родзинкою» будуть у різних куточках міста екзотичні саджанці кленів гостролистих Друммонді або червонолистих Роял Ред.

Цьогорічне висадження дерев та кущів розпочалось у рамках проєкту «Озеленення України» та згідно із Концепцією комплексного озеленення міста.

Нагадаємо, у  результаті такого підходу щорічно у Тернополі площі озеленених територій постійно збільшуються. Так, за останніх п’ять років в обласному центрі з’явилося понад 6 000 нових дерев та близько 2000 кущів. Серед видів посадкового матеріалу переважають рідкісні екзотичні дерева.

Нині справжня окраса Тернополя – вулиці з висадженими акліматизованими деревами багряника японського, катальпи. Чудово прижилися у парках і скверах павловнія, платан, тюльпанове дерево, горобина скандинавська, слива Піссарді, верба Матсудана, гледичія, бундук, яблуня Недзвецького, клени різних видів та форм.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео