Віра Олександрович

У Тернополі судитимуть директора фірми, який надурив державу на 1 млн грн

Repina1

Директора фірми, через зловживання якого виявили збитків на майже 1 млн грн при будівництві Центру медичної допомоги у Тернополі, незабаром судитимуть.

Із обласної прокуратури скерували до Тернопільського міськрайонного суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (ККУ) у провадженні щодо директора товариства-підрядника будівництва. Це саме він зводив оперативно-диспетчерську службу Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, що в обласному центрі, повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

– Розслідуванням встановили: директор ТОВ «Протекшн-Груп», уклавши відповідний договір з управлінням капітального будівництва Тернопільської ОДА  із будівництва оперативно-диспетчерської служби (ОДС) Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в області за адресою: Тернопіль, вул. Рєпіна, 11 і підключення ОДС до телекомунікаційної мережі загального користування, у листопаді 2016 р. видав акт приймання виконаних будівельних робіт із недостовірними даними у ньому, – запевняють прокурори. 

У документі, за словами правоохоронців, посадовець відобразив спеціалізоване програмне забезпечення вартістю 974 тис. 334 грн як виконану роботу.

– Зробив він це, знаючи, що фактично розроблений програмний продукт для ОДС Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф не відповідає технічному завданню та умовам договору, – додають у прокуратурі. – Керівник підписав його зі сторони підрядника і завірив відтиском печатки ТОВ «Протекшн-Груп». На підставі акту із цими неправдивими відомостями, йому зарахували авансовий платіж – 974 тис. 334 грн, чим спричинили збитки державі.

До слова, прокурор разом із обвинувальним актом заявив цивільний позов на вказану суму. У ході досудового розслідування для забезпечення цивільного позову і відшкодування завданих державі збитків ухвалою слідчого судді наклали арешт на майно підозрюваного - його автомобіль і дві земельних ділянки.

Довідка. Інформацію про ТОВ «Протекшн-Груп» можна легко знайти на сервісі перевірки контрагентів youcontrol. Що цікаво, там як уповноважена особа товариства вказаний Олесь Сірант. Зареєстроване підприємство за адресою: вул. Опільського, 5. Таку ж інформацію дає ресурс opendatabot. Причому основним видом діяльності там вказали такий: «Оброблення даних, розміщення інформації на веб-вузлах і пов'язана з ними діяльність». Бенефіціарним власником фірми до 04.06.2020 р. був Йосип Заставний – батько колишнього мера Тернополя Романа Заставного. Тепер власники фірми змінилися: Галина Сірант (68 000 ₴ - 50.75%) і Зіновій Юрик (66 000 ₴ - 49.25%), який є батьком двох депутатів обласної ради Юрія і Тараса Юриків. Нагадаємо, вони обидва є давніми друзями Романа Заставного.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео