Віра Олександрович

У школах на Тернопіллі майже всі діти вже навчаються дистанційно

Хома

Додаткові обмежувальні заходи через зростання захворюваності на COVID-19 запровадили на Тернопіллі від сьогодні, 29 березня. Так, в усіх закладах середньої освіти учнів 5-11 класів нині навчають дистанційно, лише молодші школярі ходять на уроки у звичному режимі. 

Нагадаємо, рішення про посилення обмежувальних заходів, зокрема і в освітянській сфері, ухвалили у Тернополі. Саме тоді вирішили залишити на звичному режимі учнів молодших класів. Причина – у значному зростанні числа хворих на COVID-19 і збільшенні кількості госпіталізацій.

– Станом на сьогодні у закладах середньої освіти перейшли на дистанційну форму навчання, – каже начальниця обласного управління освіти і науки Ольга Хома. – Це сталося через високий приріст захворюваності в учасників освітнього процесу. Йдеться і про учнів, і про педагогічних працівників.

За її словами, по-іншому вчинили лише у Товстенській громаді. Там через значну захворюваність дистанційно навчаються усі учні. Ба більше, там і садочки перейшли на дистанційне навчання.

– Нагадаю, рішення про такі зміни тепер приймають місцеві комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, а також– педагогічні ради конкретно кожного навчального закладу, – пояснює вона.

Як наголосили в обласній держадміністрації, керівникам закладів позашкільної і професійно-технічної освіти теж наказали поки що перейти на роботу онлайн. Лише дитячі садочки на Тернопіллі працюють звично. Закривають на самоізоляцію лише окремі групи, де виявляють хворих серед вихователів чи малят.

Фото надане пресслужбою ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео