Віра Олександрович

Переможці особливого конкурсу у Тернополі отримають премії – від 5 до 20 тис. грн

Виконком2

Конкурс кращих практик у багатоквартирному житловому фонді вирішили вперше провести у Тернопільській міській територіальній громаді. Переможців такого змагання нагородять у День міста.

Таке рішення ухвалили на черговому засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради сьогодні, 31 березня.

– Насправді, це буде змагання не між жеками і ОСББ, а між житловими будинками, – наголошує міський голова Сергій Надал. – У нас є чимало будинків, де є активні мешканці. Вони працюють, аби прикрасити прибудинкову територію, висаджують квіти, роблять благоустрій, облаштовують самі дитячі майданчики тощо. Таких активних громадян ми завжди намагалися підтримати. І кожного разу поставало питання: потрібен якийсь конкурс, аби люди мали стимул покращувати свій дім. 

Саме тому 27 березня, під час урочистостей з нагоди дня працівників житлово-комунального господарства, пролунала пропозиція про оголошення давно омріяного конкурсу: окремо – серед ОСББ, окремо – серед жеків та інших балансоутримувачів. Адже подібне змагання ініціювали з метою публічного поширення успішних практик щодо: благоустрою та озеленення прибудинкових територій; реалізації проектів із підвищення енергоефективності будинків; використання відновлювальних джерел енергії; залучення мешканців до культурних, спортивний, екологічних або соціальних заходів тощо.

– До участі у конкурсі допускатимуться всі охочі ОСББ, управителі багатоквартирних житлових будинків, ЖБК, ОСН-БК, які зареєстровані на території Тернопільської міської територіальної громади, уточнив під час виконкому заступник мера із питань ЖКГ Владислав Стемковський. – Обиратимуть переможців у кількох номінаціях.

Виконком3
Виконком3

Подана на конкурс заявка, на думку міських чиновників, має відображати реалізацію успішної практики за будь-якою із таких тем (номінацій):

- «Екологія, озеленення та комплексний благоустрій будинку»; - «Енергоефективність і відновлювальні джерела енергії у будинку»; - «Добросусідство».

У конкурсу, звісно ж, будуть умови. Так, кожен учасник зможе подавати лише одну заявку, проте у ній можна буде об’єднати кілька або ж усі запропоновані теми (номінації).

Подати заявку на конкурс кращих практик можна із 1 квітня до 1 серпня, уточнює мер. Оцінку поданих робіт проводитиме конкурсна комісія в період із 1 до 20 серпня. Нагородження переможців відбудеться на День міста, 28 серпня.

Окрім того, мер попросив охочих не баритися, аби експерти встигли оглянути і оцінити ваші здобутки. Що цікаво, конкурс передбачає і преміювання. Тож переможці у номінаціях зможуть розраховувати на кругленькі суми – від 5 до 20 тис. грн.

Фото з трансляції засідання виконкому на сторінці Сергія Надала у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео