Віра Олександрович

Головний податківець Тернопільщини подякував усім за чесність

Яцина1

Понад 2,4 млрд грн – саме таким уже є внесок платників податків з Тернопільщини до зведеного бюджету України.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж І-го кварталу 2021 року до зведеного бюджету України платники податків з Тернопілля спрямували 2 млрд 413 млн грн податків і зборів, - уточнює начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. - Порівняно з відповідним періодом торік приріст склав 578,3 млн грн, або на 31,5% більше.

Посадовець зазначив, що внесок платників з Тернопільщини у загальний фонд державного бюджету склав 1 млрд 238,8 млн грн.

- У січні-березні індикативні показники виконали на 102,7%, - додає він. - Додаткові надходження склали 32,3 млн грн. Порівняно з торішньою сплатою, надходження зросли на 426,6 млн грн або 52,5%.

Михайло Яцина розповів, що доходи місцевих бюджетів у І-му кварталі цьогоріч склали 1 млрд 174,2 млн грн.

- Це - на 14,8% або 151,7 млн грн перевищило надходження періоду січня-березня 2020-го, - каже очільник податкового відомства Тернопільщини. - Додатково місцеві скарбниці отримали 59,7 млн грн податків і зборів, оскільки платники внесли на 5,4% більше, ніж очікували. Адже у цей нелегкий час випробувань для кожного особисто та підприємництва загалом краяни проявили соціально відповідальну позицію та забезпечили наповнення бюджетів на належному рівні.

Принагідно Михайло Яцина подякував кожному платнику, суб’єктам господарювання великого, середнього та малого бізнесу за доброчесність і відповідальність. За те, що в специфічних умовах, у яких сьогодні доводиться провадити діяльність, вони дбають про фінансовий захист нашої країни.

Фото надане Відділом пресслужби ГУ ДПС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео