Віра Олександрович

Через підприємство на Тернопільщині «крутилися» гроші із шести областей України

Центр

Податківці на Тернопільщині викрили схему ухилення від оподаткування. Сума – шалена, понад 7,3 млн грн.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

Фахівці відділу боротьби із відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДПС в області спільно із працівниками оперативного управління ГУ Національної поліції в області викрили факт умисного ухилення від сплати податків на суму 7,3 млн грн, розповідають у податковій. У цій схемі були задіяні службові особи низки підприємств, зареєстрованих на території Львівської, Волинської, Чернігівської, Сумської і Херсонської областей. 

Вказані суб‘єкти господарювання здійснили оформлення безтоварних операцій з одним із підприємств на Тернопільщині. Усе задля мінімізації сплати коштів до бюджету або отримання (відшкодування) із бюджету цих коштів у сумі 6,7 млн грн.

Крім того, посадові особи тернопільського підприємства внаслідок виплати пов’язаним особам доходів на суму 2,9 млн грн, що перевищує суму заборгованості, внесли неправдиву інформацію у податкову звітність, додають податківці. Відтак держбюджет недоотримав 582,1 тис. грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та військового збору. Вказані операції проведені з метою конвертації грошових коштів у готівку і відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом.

До речі, вже є рішення про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України, слідчі дії тривають.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео