Шахраї виманюють гроші у жителів Тернопільщини через соціальні мережі 

content_інструмент_навчання

Через доволі стару, але все ще актуальну шахрайську схему, тернополянка втратила 5 тисяч гривень. Причиною став акаунт подруги у соціальних мережах. 

Як повідомляють в Головному управлінні Національної поліції в Тернопільській області, наша краянка отримала повідомлення від подруги в інстаграмі про те, що начебто у неї проблеми зі здоров’ям і потрібні кошти на лікування – 5 тисяч гривень, яких у неї немає.

– Не роздумуючи дівчина перекинула на картку, номер якої був вказаний у пості, п’ять тисяч гривень. Лише згодом дізналася, що у колежанки все гаразд, а її акаунтом скористалися невідомі особи, – йдеться у повідомленні

Дівчина звернулась в поліцію, однак знайти таких шахраїв надзвичайно важко, тому спеціалісти Департаменту кіберполіції рекомендують здійснити деякі дії, аби вберегти свої сторінки від злому:

  • проходити автентифікацію лише на офіційній сторінці соціальної мережі або в мобільному додатку;
  • не довіряти підозрілим листам від імені адміністрації, які вимагають від користувачів дані доступу до акаунту.

Також «Терен» порекомендує увімкнути на сторінці двофакторну аутентифікацію. Тобто коли ви входитимете у свій акаунт, окрім логіну та паролю, вам також надійде смс-повідомлення на номер мобільного телефону із спеціальних кодом, ввівши який, ви зможете авторизуватися.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео