Орест Сарматський

Названо п'ятірку країн-імпортерів українських яблук та груш (Агроновини)

0601 (Copy)

За два місяці 2021 р. Україна експортувала яблук та груш на суму $2,63 млн, що на 7,85% менше, ніж за аналогічний період минулого року. 

Про це свідчать дані Державної митної служби.

Так, до п'ятірки імпортерів українських яблук та груш за звітний період увійшли:

* Білорусь — на $609,8 тис. (-24,9%, у порівнянні з минулим роком);

* ОАЕ — на $399,2 тис. (-7,85%);

* Оман — на $292,6 тис. (+497%);

* Малайзія — на $267 тис. (-6,14%);

* Саудівська Аравія — на $251,4 тис. (-23,3%).

Імпорт яблук і груш за два місяці 2021 р. Україна скоротила на 14,% — з $2,69 млн торік до $2,3 млн цьогоріч.

Усього за 2020 р. Україна експортувала яблук та груш на $9,82 млн, що на 43,2% менше, ніж у 2019 р.

Джерело: kurkul.com

0602 (Copy)
0602 (Copy)

У Туреччині вирощують їстівні квіти, які посилюють сприйняття смаку

У турецькій Анталії вирощують їстівні квітки, які під час вживання створюють відчуття ураження електричним струмом, що посилює сприйняття смаків та ароматів.

Про це повідомляє Укрінформ.

— Під час вживання відчувається легке поколювання, ніби удар електричним струмом. Такий ефект робить смакові рецептори чутливішими, ви будете відчувати смаки та аромати того, що їсте, більш інтенсивно. Ця квітка, яка покращує смакове сприйняття, — розповів Бурак Акбулут, менеджер з маркетингу компанії, що вирощує їстівні квіти в Анталії.

За його словами «електрична» квітка користується все більшим попитом серед кухарів у ресторанах та кафе по всьому світу. Це новий модний гастрономічний тренд. Вартість упаковки «електричних» квіток, в якій приблизно 20 суцвіть, коштує 10 турецьких лір (приблизно 40 грн).

Компанія вирощує їстівні квіти з 2008 р. Вирощеними в Анталії їстівними квітами прикрашали страви під час саміту «великої двадцятки», який проходив тут у 2015 р.

Серед їстівних квітів є багато різних сортів, зокрема в їжу годяться фіалки, квіти квасолі, огірка, сливи, гарбузи, цибулі, огірка та інших. Найважливіше те, що рослини, квіти яких потім їдять, не обробляють пестицидами.

Джерело: kurkul.com

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео