Тернопіль має на кого рівнятися

765432

Татусі столиці відтепер можуть проводити спільні заняття в онлайн-клубі і вдосконалювати свої батьківські навички задля того, аби стати більш усвідомленими батьками.

У Києві відкрили віртуальний клуб «Tatohub.Київ» для татів, які хочуть розподіляти побутові справи та піклування за дітьми зі своїми дружинами чи партнерками.

- Проект «Tatohub. Київ» відкриває можливості для чоловіків змінити свої звички, брати більшу відповідальність за виховання дітей, домашні справи та спільне дозвілля. За підтримки  Фонду народонаселення OOН ми починаємо новий проект, щоб разом просувати цінності відповідального татівства у місті Києві, – розповіла заступниця голови КМДА, уповноважена з питань гендерної рівності Марина Хонда.

 На «Tatohub. Київ»:

  • розміщуватимуть відео про партнерські стосунки, догляд, виховання та проведення змістовного дозвілля з дітьми, рівномірний розподіл домашньої праці, шкідливість гендерних стереотипів;
  • будуть онлайн-курси (5-6 занять) та окремі тематичні вебінари для татів із партнерських стосунків та створення довірливих відносин із дітьми, дитячої психології, сексуальної освіти, недопустимості домашнього насильства, неконфліктної комунікації, управління стресом;
  • можна буде спілкуватися на бажані теми між татами за модерації чоловіків-психологів;
  • будуть афіші про заходи для сімей із дітьми тощо;
  • будуть інтерв’ю та подкасти із публічними татами, зокрема, із досвідом декретної відпустки;
  • проведення «живих» заходів (День сім’ї, День батька) тощо.

За підтримки Європейського Союзу клуб для татів «Татоhub.Київ» розпочав свою роботу онлайн 6 квітня.

Робота клубу координується імплементаційним партнером UNFPA Україна - Українською Фундацією Громадського Здоров’я – і забезпечується в партнерстві з Київською міською державною адміністрацією (зокрема, Службою для дітей та сім’ї, Київським міським центром гендерної рівності та попередження домашнього насильства, Департаментом з гендерної рівності) для дотримання, окрім іншого, потреб вразливих татів та татів з інвалідністю.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео