Віра Олександрович

У Тернополі на COVID-19 хворіють понад 3 тисячі людей, 315 із них потрапили до лікарень (фото)

У міських лікувальних закладах Тернополя вже розгорнули 461 ліжко для надання медичної допомоги пацієнтам із COVID-19. Якщо треба буде ще, шукатимуть можливість для розширення.

Про це йшлося на засіданні міського оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 7 квітня. Нагадаємо, на цьому засіданні вирішили доповнити перелік обмежуючих карантинних заходів. Їх додали до тих, які почали діяти після засідання, що відбулося 2 квітня. 

Даньчак
Даньчак

Про ситуацію щодо завантаженості ліжок у лікувальних закладах Тернополя і чисельність пацієнтів із діагнозом COVID-19 присутнім розповів начальник відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення Василь Даньчак.

Сьогодні маємо 391-й день карантину на території Тернопільської міської територіальної громади. У нас загалом зареєстровано 16 063 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, каже він. Зараз хворіють 3 070 осіб. У закладах охорони здоров’я перебувають 315 пацієнтів, причому 298 із них з підтвердженим випадком COVID-19, 10 із підозрою і ще 7 із пневмонією. На амбулаторному лікуванні – 2 788 хворих з підтвердженим COVID-19. На самоізоляції перебувають 1756 осіб. Одужали за весь час пандемії – 12 770 осіб.

За його словами, у Тернопільській громаді загалом зареєстрували 223 летальних випадки, причому 105 з них у 2020 р.

Надал2
Надал2

За останніх 3 доби відмічається ріст летальності, визнає він. Так, за добу 4 квітня померли 4 особи, за 5 число – 5, за 6 квітня – вже 9 осіб. 

У міських лікувальних закладах наразі розгорнули 461 ліжко-місце для надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19, у тому числі 66 ліжок для лікування дітей. Завантаженість їх становить близько 66%. Нагадаємо, раніше ця цифра сягала 75%. Зменшення показника сталося тому, що, відповідно до рішення Штабу від 2 квітня, на базі Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги створили госпіталь для надання медичної допомоги хворим із коронавірусною інфекцією. Додамо, такий же госпіталь функціонує і в Тернопільській міській лікарні №3. Там є 125 ліжок для таких пацієнтів. Наразі цього вистачає для потреб міста.

Лікарня №3
Лікарня №3

Тепер у лікарні швидкої допомоги загалом 160 ліжко-місць, передбачених для лікування пацієнтів з COVID-19, додає Василь Даньчак. Ургентну медичну допомогу, яку надавали у травматологічному і хірургічному відділеннях, тимчасово перевели в інші лікувальні заклади, а саме: у Тернопільську комунальну міську лікарню №2 і обласну Університетську лікарню. 

До речі, принагідно згадав Василь Даньчак і про вакцинацію. За його словами, у Тернопільській громаді щеплення проти гострої респіраторної хвороби COVID-19 вже отримала 3 361 особа. Втім, така кількість вакцинованих ще не забезпечує так званих колективний імунітет від небезпечної вірусної недуги.

Фото авторки і з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео