Віра Олександрович

На ремонт скейт-парку у Тернополі виділили понад 200 тис. грн  

Виконком1

Бюджету Тернопільської громади на 2021 рік зазнав змін. Зокрема, чимало коштів додатково спрямували на медичну галузь міста, але й про господарку не забули.

Так вирішили на засіданні виконавчого комітету міської ради сьогодні, 7 квітня. Окрім того, там відклали конкурс із визначення перевізника на маршруті №37.

Бюджетне питання колегам представила фінансова заступниця мера Вікторія Остапчук.

- Незважаючи на пандемію, ми продовжуємо збільшувати фінансування і спрямовувати кошти на першочергові потреби, - каже вона. – Це, зокрема, облаштування кисневих точок, придбання концентраторів і моніторів спостереження для наших закладів охорони здоров’я, де лікують пацієнтів із COVID-19. Також додатково спрямовується 250 тис. грн на відшкодування вартості медикаментів для хворих на цукровий і нецукровий діабет.

Власне, як уточнила чиновниця, остання сума – це кошти, що надійшли із Байковецької громади у вигляді трансферу.

- На придбання медичного обладнання для лікарні швидкої допомоги ми спрямовуємо 450 тис. грн і ще 1 млн 30 тис. грн – для міської комунальної лікарні №2, - додає вона. Це пов’язано зі збільшенням числа ліжко-місць для коронавірусних хворих і потребою облаштування майданчика під встановлення кисневої бочки.

Окрім того, додатково спрямували кошти на: - управління житлово-комунального господарства – 3 млн 400 тис. грн для проведення термомодернізації будівель житлового фонду (на умовах співфінансування із державного бюджету за програмою «Енергодім») і на спортивні майданчики; - управління розвитку спорту та фізичної культури - 202,295 тис. грн для капітального ремонту скейт-парку; - управління освіти і науки - 95,7 тис. грн для придбання необхідного обладнання для шкіл міста.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео