Як тернополянам убезпечити акаунти в соціальних мережах 

facebook-instagram

Чимало тернополян останнім часом скаржаться на блокування акаунтів у соціальних мережах Facebook та Instagram. Окрім того, часто виникають і проблеми зі зломом акаунтів, тому «Терен» сьогодні, 8 квітня, розповість, як убезпечити себе у соціальних мережах. 

Найважливіший і водночас найпростіший спосіб – поставити двофакторну аутентифікацію на акаунтах Facebook та Instagram. Що ж це означає? Кожного разу, коли ви заходитимете у мережі з нового пристрою (ноутбук, комп’ютер, телефон), вам приходитиме код доступу в смс, який вам потрібно буде ввести в спеціальне поле.

Для того, щоб це зробити у Facebook, потрібно зайти в налаштування на головній сторінці в правому верхньому куті.

1
1

2
2

Коли відкриєте вкладку «Налаштування», вам потрібно перейти на вкладку «Безпека й авторизація».

3
3

Натискаєте «Використання двоетапної перевірки».

4
4

Після цього натискаєте «Використувати смс», вписуєте свій номер телефону, отримуєте код на телефон від Facebook та водите його у потрібне поле.

5
5

Ті ж самі дії, у тому ж порядку здійснюєте і у своєму акаунті в Instagram.

Щодо інших заходів безпеки: 

  • ніколи не переходьте за незрозумілими посиланнями, які вам приходять від невідомих користувачів (так ваш акаунт можуть зламати) та, навіть, ваших друзів (їхня сторінка може бути зламана);
  • ніколи  не переходьте за посиланнями, які вам надсилає Facebook та Instagram за допомогою повідомлень у самих соціальних мереж (це фейк, офіційні листи від Facebook та Instagram приходять лише на електронну пошту);
  • ніколи не вводьте свої логін та пароль від соцмереж у незрозумілих програмах, додатках і т.д.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео