Дарія Шевченко

Добрі господарі: громади Тернопільщини підтримали всеукраїнську акцію, мета якої – покращити навколишнє середовище (фоторепортаж)

коропець 3

У рамках всеукраїнської акції «Посади своє дерево» кілька громад на Тернопільщині провели толоку. Зокрема, у селі Ланівці на Борщівщині посадили 150 лип. Проявили ініціативу місцеві пасічники на чолі з депутатом, бджолярем Тарасом Кубишином.

- За ініціативи пасічників сіл Ланівці та Козаччина, а також на прохання місцевих мешканців ми висадили липи вздовж дороги біля ставка та поруч із стадіоном. Раніше провели там толоку - все прибрали, розчистили. Дякуємо за допомогу в пошуку саджанців і натхнення до справи голові ГО «Об’єднання пасічників Борщівщини» Наталі Белюх. Приєдналися до висаджування дерев педагоги Ланівецької ЗОШ І-ІІ ступенів і дитсадка «Сонечко», небайдужі мешканці, які дбають про довкілля. Кожен із присутніх висадив по кілька лип для рідного села! Дякую односельчанам за ініціативність, тільки згуртованістю можна творити наше майбутнє, - зауважив Тарас Кубишин (команда Івана Чайківського «За майбутнє»).

ланівці 1
ланівці 1

ланівці 2
ланівці 2

Координаторка політичної сили «За майбутнє» Ірина Гулька разом із сином також підтримали акцію та посадили вишні у власному саду. Пані Ірина впевнена, що головна мета акції – привернути увагу до екологічних проблем та наголосити на вагомості відновлення планети.

- Найголовніше - привернути увагу до проблем екології та відновлення екосистеми планети. На жаль, у гонитві за матеріальними благами, люди часто забувають про важливість матінки-природи. Сьогодні ми з сином висадили молоді вишеньки у нашому саду. Щовесни і щоосені залюбки беремо участь в озелененні. Люблю садити декоративні дерева, кущі, квіти, зокрема, троянди, і безумовно - плодові дерева. Буває, з сином обходимо сад, пригадуємо, коли посадили яке деревце, з якої нагоди, рахуємо вік дерев. Кожне з них має свою історію, - поділилась Ірина Гулька.

Гулька
Гулька

Жителі Коропця також не залишились осторонь такої події. Мешканці громади, селищний голова Микола Тимків та представник команди Івана Чайківського «За майбутнє», керуючий справами виконкому Олесь Винничук провели толоку.

- Попрацювали біля старої лікарні. Там давно ніхто не прибирав, заросли дерева. Ми все розчистили, позрізали сухі гілки. Активно долучилися до толоки й пожежники з місцевої пожежної частини, яка на балансі селищної ради. Інші мешканці селища прибирали на своїх вулицях. Ми господарі в своїй громаді, ніхто не прийде нам прибирати. Затишок в селищі залежить від нас самих, - наголосив Олесь Винничук.

коропець 1
коропець 1

коропець 2
коропець 2

У Мишковичах жителі на чолі зі старостою Іваном Пастухом також навели лад на стадіоні, поряд зі школою, садочком та на прилеглих територіях.

- Найперше ми з мешканцями прибрали на кладовищі — обрізали дерева, викорчували коріння, позгрібали листя, прибрали сміття, зняли стару огорожу. Зрізані сухі деревини завезли до дитячого садка, щоб мали для котельні. Вчителі подбали про благоустрій довкола школи, ми з чоловіками обрізали там дерева. Працівники дитячого садка прибрали свою територію. Люди долучилися до прибирання біля пам’ятника загиблим у Другій світовій війні, що в центрі села. Висадили там хвойні деревця. Плануємо впорядкувати біля могили Січовим Стрільцям. Наразі висадили там дев’ять кущів самшиту. Потрібно ще почистити огорожу і пофарбувати. Хочемо до Великодня все встигнути, щоб приємно було проходити селом, - поділився Іван Пастух.

мишковичі 1
мишковичі 1

мишковичі 2
мишковичі 2

мишковичі 3
мишковичі 3

мишковичі 4
мишковичі 4

Мешканці Тернопільщини і надалі продовжують долучатись до акції. Читайте про це на «Терені» згодом.

Фото зі сторінки «Тернопільщина За Майбутнє»

Вибір читачів за тиждень

Відео