Юля Вітюк

«Озеленення планети»: Лановеччина взяла участь у встановленні світового рекорду (фото, відео)

«Думаю, що кожна людина повинна віддячити природі і це наш маленький внесок у краще прийдешнє нашої землі», – говорить Ірина Лахманюк, учениця 8 класу Лановецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 імені Ю. Коваля.

Висадити 100 мільйонів дерев по усьому світу протягом трьох років головна місія проєкту «Озеленення планети». Таку екоініціативу підтримали у Ланівцях. Місцеві активісти, спільно із учнями школи, посадили 30 кущів самшиту на території садочку «Берізка».

Сьогодні ми з представниками політичної партії «За майбутнє», а також з нашими маленькими помічниками, доєдналися до всесвітньої акції озеленення нашої планети. Сьогодні ми разом із дітьми висадили не один десяток декоративних кущів, ми зареєструємо їх на сайті даного проєкту і їх буде позначено на інтерактивній карті, розповідає Тетяна Олійник, організаторка акції, координатор партії «За майбутнє» у Лановецькій громаді.

IMG_5867
IMG_5867

IMG_5815
IMG_5815

Спільними зусиллями ми зробили добру справу, висадили ті кущі самшиту і вони будуть не тільки радувати око, а й покращувати екологічну ситуацію на землі, говорить Іван Хаблюк, депутат Лановецької міської ради, керівник відділення ПАП «Агропродсервіс».

Місце обрали символічне, адже саме у цьому дитячому садку навчались школярі, які взяли участь в акції. Тому такою ініціативою, вони покращили не тільки екосистему Землі, а й подбали про особливу для них територію.

Ми недарма обрали територію дошкільного закладу для здійснення цієї акції, адже тут росте найменше покоління, найменші жителі нашої громади і вони мають право жити у чистому, зеленому світі і надіюсь вони продовжать наші починання, ділиться Оксана Лахманюк, вихователька Лановецького МКЗДО «Берізка».

Екологічні проблеми зараз дуже гостро постали перед теперішнім суспільством і метою нашої акції є привернути увагу до цих всіх проблем. Ми розуміємо, що це невеличке щось, але якби кожен так почав робити, то може би частково деякі проблеми вдалося вирішити, наголошує Олександр Смолій, вчитель хімії та біології Лановецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 імені Ю. Коваля.

IMG_5846
IMG_5846

IMG_5876
IMG_5876

IMG_5855
IMG_5855

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео