Орест Сарматський

В ЄС урожай яблук за останні 5 років буде нижче середнього (Агроновини)

1701 (Copy)

Згідно зі звітом Всесвітньої асоціації яблук і груш (WAPA), цього маркетингового року (з серпня 2020 р. по липень 2021 р.) загальний обсяг врожаю яблук у ЄС складе 10,585 млн т.

Про це повідомляє FruitNews.

- Через несприятливі погодні умови і відсутність необхідної кількості сезонних робітників у зв'язку з пандемією, урожай яблук Польщі виявився меншим, ніж прогнозувалося спочатку. Середня ціна на дані фрукти в сезоні 2020/21 рр. залишалася на середньому рівні під впливом двох факторів — скорочення виробництва яблук для реалізації в свіжому вигляді в Польщі і Франції, і збільшення обсягу вирощування технічного яблука для переробки в Польщі, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що урожай яблук в ЄС в поточному сезоні на 7% менше, ніж середній обсяг виробництва за останні 5 років.

Джерело: kurkul.com

 

На Луганщині бджоляр виготовляє мед із фацелії та еспарцету

1702 (Copy)
1702 (Copy)

Фермер із с. Узлісся Луганської обл. Сергій Ніпрун налагодив виробництво нектару з акації, фацелії, еспарцету та соняшника.

Про це повідомляє Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України».

Для того, щоб мати медоносні ділянки, засіяв травами закинуті городи у селі. Наразі його пасіка  нараховує 100 вуликів. Окрім меду, разом із колегою виготовляє з дерева вулики, діжки, ящики, сувеніри, рамки для пасіки.

Цього року фермер планує продавати мед у скляних банках та налагодити співпрацю з місцевими крамницями. Він також розробив новинку — воскові діжки, які збирається продавати як окремо, так і з медом. За його словами, бджолярів на Луганщині багато, але місцевого меду в крамницях немає.

Джерело: kurkul.com

Вибір читачів за тиждень

Відео