Олеся Поліщук

Депутати підтримали пропозицію присвоїти звання Героя України уродженцю Тернопільщини

gurnyakbig (1)

Верховна Рада підтримала пропозицію посмертно присвоїти звання Героя України Віктору Гурняку, який загинув у зоні АТО в 2014 році.

Про це пише Захід.NET.

За це рішення проголосували 257 народних обранців. Далі його має розглянути президент.

Нагадаємо, Віктор Гурняк народився на Тернопільщині. Працював фотографом для низки українських та міжнародних агентств, зокрема, УНІАН та Reuters. Був співзасновником львівського фотоагентства LUFA. Разом із сім'єю проживав у Львові.

Від початку війни на сході України він збирав гроші бійцям та купував їм необхідні речі, допомагав із транспортуванням. У липні 2014 року 27-річний Віктор став співзасновником військово-патріотичної організації «Український легіон», а вересні пішов служити добровольцем до батальйону «Айдар».

Віктор Гурняк загинув 19 жовтня 2014 від мінометного снаряду, коли під обстрілом вивозив поранених у районі 32-го блокпосту поблизу селища Сміле Слов'яносербського району Луганської області. Його поховали на Личаківському кладовищі. У Віктора залишилась дружина та донька.

Звання Героя України – це найвища державна нагорода, яку присвоюють за визначний геройський вчинок або трудове досягнення. Кінцеве рішення про присвоєння звання Героя приймає президент.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео