Віра Олександрович

Керівники сотень підприємств і організацій на Тернопільщині вже отримали «на горіхи»

Зарплата

Працівникам на Тернопільщині виплатили заборговану зарплату, а бюджети отримали податки. Причому «на горіхи» вже отримали керівники сотень підприємств і організацій на Тернопільщині.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Понад 661,5 тис. грн заборгованої зарплати на Тернопільщині отримали працівники 3-х підприємств, а бюджети додатково – 119,1 тис. грн податку на доходи і 285 тис. грн єдиного внеску, - кажуть у податковій. - Цього вдалося досягнути працівникам територіальних органів Головного управління ДПС в області на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій, де заслухали керівників підприємств-боржників.

Нагадаємо, із початку цього року проводили також індивідуальну роз’яснювальну роботу із керівниками 71 підприємства. Відтак, на 69-ти із них погасили заборгованість із зарплати на суму 10,7 млн грн. До бюджетів надійшло 2,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і 3 млн грн єдиного внеску.

- Працівники територіальних органів ГУ ДПС в області спільно зі співробітниками органів місцевої влади контролювали додержання платниками податків чинного законодавства про оплату праці, - наголошують у податковій. - Цьогоріч на засіданнях комісій заслухали керівників 38 підприємств та організацій, де зарплату виплачували у мінімальному чи нижче мінімального розмірах. Результатом стало те, що на 35-ти підприємствах підвищили рівень виплати зарплати працівникам. При цьому бюджети отримали 536,3 тис. грн ПДФО і 654,8 тис. грн єдиного внеску.

Після індивідуальної роз’яснювальної роботи щодо підвищення рівня зарплати із керівниками 258 підприємств області 240 підвищили її рівень. Тож, до бюджету надійшло 5,1 млн грн податку на доходи та 5,7 млн грн єдиного внеску.

Завдяки активізації роз’яснювальної роботи у березні додатково оформлено трудові відносини із 6480 працівниками.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео